נשים החיות בעוני חוות הטרדות מיניות. הנה דוגמא מיני רבות.
פונה למרכז הזכויות, אם יחידנית, סיפרה על אדם מבוגר וחולה, שבכל שבוע היא מבשלת לו, מביאה את האוכל ויושבת לשתות איתו קפה, כדי שירגיש קצת יותר טוב, שהוא לא לגמרי לבד בעולם. בפעם האחרונה שהייתה אצלו ביקשה ממנו הלוואה קטנה, בגלל מצבה הדחוק. הוא סירב, אבל התקשר אליה כחצי שעה לאחר שעזבה את דירתו, וזו השיחה שהתנהלה ביניהם:
– אני מוכן לתת לך 100 ₪, אם גם את תתני לי משהו.
– מה אתה רוצה שאתן לך?
– נו, את יודעת.
– אני לא יודעת. למה אתה מתכוון?
– קצת מזמוזים פה ושם.
– לא בא בחשבון. אני לא כזאת. זה לא מכובד. בוא נסיים את זה כאן.
היא השמיעה לי את השיחה, וכשדמעות בעיניה אמרה: זה מעליב. אני משתדלת שהוא ירגיש שהוא לא לבד, שיש מי שדואג לו, וזה מה שהוא מציע לי. הם קולטים שאנחנו חלשות, כי המדינה עושה אותנו חלשות, והם מנצלים את זה. יכולתי להיות עשירה היום אם הייתי מסכימה להצעות שהציעו לי.
הלב מתכווץ למשמע ניצול כזה של כוח, ומתמלא גאווה על הדרך האסרטיבית שבה היא העמידה אותו במקום (בשיחה המוקלטת זה נשמע הרבה יותר טוב). נשים שחיות בעוני נאלצות להתמודד, בנוסף למצוקה הכלכלית שבה הן חיות, גם עם הטרדות מיניות מגברים בסביבתן, ולעיתים גם מבעלי סמכות ושררה. חיים בעוני הם מצב של חולשה, ולצערנו יש מי שמנצלים את כוחם ומפעילים אותו נגד נשים מוחלשות. ואנחנו מייחלים שיבואו ימים שבהם לא יהיו א/נשים שחיים בעוני וגם לא הטרדות מיניות.
עוד יום #מרכזהזכויותחדרה
#metoo
הרב סיגל אשר
בהוקרה רבה על פעילותכם. תכלה שנה וקללותיה. יהושע רוזין. רחובות