בתמונה: עו"ד יאיר נהוראי, מנהל המחלקה המשפטית ברבנים למען זכויות האדם ואריאלה רוז, מתנדבת באירגון, בבית המשפט. 28.5.18
בגצ דחה את בקשת המדינה שדרשה לדחות על הסף את העתירה בנוגע לשילוט שהציבו מתנחלים בניגוד לחוק ברחוב השוהדא בחברון, והורה להשיב בפירוט מהו המנגנון על פיו נתלים השלטים בחברון. עוד הורה בג"צ לצרף לעתירה את ועד המתנחלים בחברון.
היום, ה- 28.5.18 התקיים דיון בבגצ בעתירה שהגשנו שענייינה מחיקת התרבות וההסטוריה הפלסטינית בחברון בידי המתנחלים, וזאת על ידי החלפת כל השילוט של הכבישים, הבתים , והאתרים ההסטוריים בשלטים בעלי צביון יהודי דתי, אשר מתאימים לתפיסת העולם של מתנחלי חברון. בנוסף תלו המתנחלים יצירות אמנות – פסיספים, תמונות קיר וכרזות רחוב, המדגישות את תפיסות עולמם.
בעתירה תבעו רבנים למען זכויות האדם מהצבא להסיר מיידית את השלטים הלא חוקיים, ולהשיב את המצב לקדמותו. הצבא סירב לדרישה בטענה כי האחריות על השילוט אינה בתחום אחרויותו וזאת כתוצאה מהסכם חברון הקובע כי האחריות האזרחית היא על הרשות הפלסטינית. משכך, ביקש רבנים למען זכויות האדם לתלות שלטים בעצמו, ברוח זכויות האדם, אלא שלדרישה זו סירב הצבא בטענה של ביטחון.
כך נוצר מצב אבסורדי לפיו הצבא מאפשר למתנחלים לתלות שלטים כרצונם, ושומר עליהם.
כאמור, בדיון שנערך היום בבג"צ, טענה המדינה כי יש לדחות על הסף את העתירה, אולם בית המשפט קבע כי העתירה תידון, ואף דרש מהמדינה תשובות מפורטות מהו המנגנון האחראי על השילוט. בנוסף הורה לצרף לעתירה את ועד המתנחלים שאחראי על השילוט.