מה הוביל אותנו לרקוד את הריקוד "יש לנו תייש" יחד עם מאסטרים של טאו שיאצו מיפן עם ילדים פלסטינים משבט הג'הלין באמצע הַמִּדְבָּר?
הזמנתי את חברי, ליסה נעמי בית טלסניק, לבוא איתי למחנה. ליסה פגשה באותו הזמן קבוצה של טאו שיאצו, עם המאסטר הבינלאומי שלהם מיפן ומשתתפים מכל העולם. ליסה מייד חשבה להזמין אותם למחנה הקיץ של ילדי הג'הלין. לאחר כ-72 שיחות טלפון, הנסיעה תוכננה. וכך קבוצה של 30 אנשי טאו שיאצו, שליסה הביאה איתה מגוון של ניירות אוריגמי צבעונים, קימונו, מוסיקה, קליגרפיה והרבה שירה, הגיעה ביום שני בבוקר ונכנסה לחיי ילדי שבט הג'הלין.
מאוחר יותר חוכמת המזרח הרחוק מצאה את עצמה רוקדת לצלילי הדבקה הבדואית הסוערת. ליסה ואני התרגשנו מהמפגש המדהים בין המזרח הרחוק לבין המזרח תיכון והעזנו ליזום את הריקוד "יש לנו תיש".
היה מדהים לראות כיצד היפנים וילדי הג'הלין התחילו מיד לרקוד לקצב שיר ילדים עברי ישן. בהזדמנות נוצרו זוגות שיצרו גשר של רקדנים שמתחתיו רקדו זוגות אחד אחרי השני כמו גלי מים, שיצרו את הגשר הבא. באותו רגע היה ברור שיחד יצרנו, בנינו ורקמנו גשר אמיתי בין תרבויות שונות או בין אנשים.
תמונות, סרטון וטקסט ע"י נטלי ארפי, מתנדבת של רבנים למען זכויות האדם, אחראית על תוכניות הקיץ עם שבט הג'הלין
- נשמח לכל התנדבות, סיוע ועזרה לשבט הפלסטיני של הג'הלין, אנא פנו לרב יחיאל גריינימן yehielgreni@gmail.com
מה הוביל אותנו לרקוד את הריקוד "יש לנו תייש" יחד עם מאסטרים של טאו שיאצו מיפן עם ילדים פלסט' מהג'הלין באמצע המדבר? https://t.co/tOv0qwQA0R pic.twitter.com/cB89WCkBBA
— שומרי משפט (@RHRIS) August 8, 2017