מטעי עצי הזית מהווים חלק בלתי נפרד מהחיים בגדה המערבית. על פי המשרד לתיאום עניינים הומניטאריים של האו"ם, כ-183,000 דונמים של קרקע בשטחים הכבושים מעובדים לחקלאות. כמחצית משטח זה מיועדים עבור מטעי עצי הזית, בעיקר בצפון הגדה המערבית. בין 100,000-80,000 משפחות אמורות להסתמך על שמן זית וזיתים, כמקור פרנסה ראשי, או משני. המגזר מעסיק מספר רב של פועלים בלתי מקצועיים. כ-15% מהעובדים הם נשים. עצי הזית מחברים את העם הפלסטיני לאדמתו, לאבות אבותיו, לפרנסה ולקיום במשך דורות. עצי הזית הם סמל חשוב בתרבות הפלסטינית.
באופן טראגי, שנה אחרי שנה עצי זית, שנשתלו ועובדו ע"י חקלאים פלסטינים, בשטח סי, נעקרים, נשרפים ומורעלים על ידי מתנחלים קיצוניים. על פי המשרד לתיאום עניינים הומניטאריים בשנת 2016 מעל 1,500 עצים הושחתו. החקלאים הפלסטינים מתמודדים גם עם איומים, אלימות פיסית, ניסיונות השתלטות וחסימות על אדמתם.
הצבא קיבל מנדט על ידי החוק הישראלי, להבטיח כי הפלסטינים יהיו מסוגלים להשלים את עבודתם בבטחה בשטח סי. ובכל זאת אין זה יוצא דופן עבור הצבא הישראלי להעלים עין מאיומים ומאלימות קיצוניים או אפילו להשתתף בעצמם במניעת גישה לאדמות החקלאיות. עבור פלסטינים רבים האינטראקציה היחידה שיש להם עם יהודים ישראלים, היא עם מתנחלים קיצוניים, או קציני וחיילי הצבא.
הקיצוניות, העוול והאפליה האלו אינן היהדות שלנו. מסיבה זו בכל שנה, רבנים למען זכויות האדם תורמים אלפי עצי זית לכפרים פלסטינים, שכבר חוו אלימות, או כאלו שנמצאים בסיכון של התקפות אלימות והרס רכוש כתוצאה מהשליטה הצבאית הישראלית בגדה המערבית.
בנוסף בט"ו בשבט, כמו גם באירועים אחרים, אנו מצטרפים לחקלאים בשדות, ומביאים איתנו עשרות מתנדבים לעבוד לצידם, כדי לשתול "עצים של תקווה" ביחד. צפו ביו"ר רבנים למען זכויות האדם, הרב איימי קליין, בסרטון מתוך נטיעות שערכנו באדמות הכפר הפלסטיני של תורמוס עיא:
במופע רב עוצמה של מחאה, צדק, תקווה, סולידריות ואחווה, אנו מציגים פנים שונות של היהדות – אחת שמבטאת באופן חד משמעי את גינוי העוול שבוצע נגד החקלאים הפלסטינים ועבודתם. תרמו 10$ עבור רכישת שתיל עץ, ואנו נוודה שימצא דרכו לאדמה.
-
לתרומות לחצו כאן. הקפידו לבחור ב"קמפיין עץ הזית", בתפריט "פרויקטים".
חשבתי שאתם רוצים לתרום עצים לחקלאי עוטף עזה ששדותיהם נשרפים…
פחחח…. איזה תמים אני)-: