בעקבות המתקפות על דברי הרמטכ"ל אייזנקוט כי לא היה רוצה לראות חייל מרוקן מחסנית על נערה בת 13 עם מספריים – בין היתר מתקפות מזווית הלכתית – מבקש מייסד ישיבת מעלה גלבוע, הרב שמואל ריינר, להבהיר כמה דברים:
ב"ה
העקרון ש"הקם להרגך השכם להרגו" הוא עקרון נכון –אבל רק כשאין ברירה. עקרון זה נכון כשהאפשרות היחידה להציל את עצמך היא להרוג את המאיים על חייך. אבל כאשר יש לך אפשרות להגן על חייך בדרך אחרת, אין להרוג את המאיים. זוהי עמדה הלכתית ברורה, כפי שאומרת הגמרא במסכת סנהדרין (נז ע"א), שאסור להרוג את הרודף אם "יכול להצילו באחד מאבריו".
"לוחמים בעלי מוסר הם פשוט לוחמים יותר טובים,וצבא שמקוים בו מוסר הוא צבא יותר טוב", אמר פעם דוד אלעזר. אמירה זו, שנאמרה על ידי רמטכ"ל, מבטאת את הרוח היהודית.
הרמטכ"ל אייזנקוט, שטען לצמצום השימוש בעקרון זה רק למצבים שזו האפשרות היחידה, ולא כאמירה גורפת שמתירה להרוג כל איום, ביטא עמדה יהודית ראויה.כיהודי הלכתי, אמירה של רמטכ"ל כאיש המקצוע המובהק בהקשר זה, דומה להנחיה של רופא לאכול ביום הכיפורים. רוצה לומר שהיא המחייבת מבחינה הלכתית.
שמואל ריינר ,
ראש ישיבת השילוב "מעלה גלבוע".
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו
הצטרפו לניוזלטר של רבנים לזכויות אדם
הצטרפו לאינסטגרם שלנו
עקבו אחרינו בטוויטר
הציוצים שליתושבי חדרה והאיזור, פנו אל מרכז הזכויות בחדרה ונסייע לכם/ן בכל שאלה
-
הצטרפו לפעילות בשטח »
תגיות
א-תוואני אנחנו בתקשורת בג"צ בורין ביטוח לאומי ג'הלין גזענות דבר התורה דומא דיור ציבורי הודעה לעיתונות הישג הסתה התחדשות עירונית זכויות הבדואים בנגב חאן אל אחמר חברון חובות חיילים עומדים מנגד חנוכה ט"ו בשבט טרור טרור יהודי יום העצמאות מאבק בעוני מבקשי מקלט מסיק מצורע מרכז הזכויות בחדרה משה סילמן מתנחלים נגב נטיעות סוכות סינג'יל עוני עזה עמידר עתירה פורים פליטים פלסטינים פרשת השבוע תג מחיר תרומההקטגוריות באתר "רבנים למען זכויות אדם"
דו"ח כספי לשנת 2017
קריאה מומלצת
- חקיקת חוק חדלות פירעון – פשיטת רגל בשנת 2018
- מדוע מחנה עופר שונה מבתי משפט בתוך ישראל
- סיכום הישגי המסיק בשנת 2017 בצפון הגדה
- עברו התיקונים לחוק השקיפות בדיור הציבורי
- תחקיר: האם אפשר להתמודד עם הפגנות ומהומות אלימות באופן שיביא לפחות הרג?
- חרב באה לעולם – סקירת הקשר בין הפרת זכויות להיקף האלימות והטרור
- סקירה על האפלייה במדיניות הביטחונית בגדה
- סקר חדש קובע: 58% מהציבור היהודי תומך בהכרה בכפרים הלא מוכרים בנגב
- ללא אופק לפיתרון מדיני, רבנים למען זכויות האדם מפיצים סקירה של זכויות שחובה וניתן ליישם במסגרת המצב הקיים בגדה
שתפו ברשת