בית המשפט העליון: לא יתקיים דיון נוסף בעניין עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן ›

"פורום דו קיום בנגב" מעדכן כי במהלך החודשים האחרונים המתינו תושבי הכפרים הבדואים הבלתי מוכרים עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן להחלטת שופטי בית המשפט העליון, בתקווה שאלה יחליטו לקיים דיון נוסף לגבי עתיד כפריהם. ב-17.01 קבעו השופטים כי דיון נוסף לא יתקיים והותירו את החלטתם הקודמת כי ניתן לפנות את הכפרים ולעקור את תושביהם על כנה.

  • הצטרפו להפגנה השבועית ביום ראשון הקרוב [24.1] צומת להבים שבנגב בשעה 14:00 בוא נשמיע קול מחאה על עתיד אום אל חיראן וגם על ההתנכלויות לאל עראקיב

כך כתבו על כך ב"עדאלה":

נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, כתבה בהחלטתה כי "אכן מדובר, כפי שציין פסק הדין מושא הבקשה, בעניין בעל חשיבות ורגישות ציבורית. עם זאת, אין די בכך כדי להורות על שמיעת התיק ב'גלגול רביעי'. מקרה זה אינו משתייך 'לאותם מקרים חריגים-שבחריגים, נדירים-שבנדירים, שבהם יקוים דיון נוסף'.

למידע נוסף על מצבם של עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן קראו את נייר העמדה החדש של עמותת "דו קיום בנגב" : הגיע הזמן להכיר בכפרים עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן

pp_heb

הכפרים עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן נעקרו מקרקעותיהם בצפון הנגב כבר בשנות ה-50, והורו על ידי המושל הצבאי להתיישב במקום בו ניצבים הכפרים כיום. כעת, כ-60 שנה אחר כך, קבע בית המשפט העליון שהמדינה יכולה לעקור את תושביהם שוב על מנת להרחיב את יער יתיר על שטח הכפר עַתִיר ולהקים את היישוב היהודי חירן על אדמות הכפר אֻםּ אַל-חִירָאן.

פורום דו-קיום בנגב מלווה את מאבקם של תושבי ותושבות עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן מזה שנים, וימשיך לתמוך במאבקם לצדק. ההחלטה להרוס שני כפרים בדואים על מנת לנטוע יער ולהקים ישוב יהודי חדש היא גזענית, לא אנושית ולא צודקת. אנו, בדואים ויהודים תושבי הנגב נאבק יחד נגד החלטה זו.

  • הנה מודעה שפירסמנו בשנה שעברה ביחד עם עשרות אירגוני החברה האזרחית:

11406627_1080057605342522_1507479896076337362_n

מקור הטקסט: "פורום דו קיום בנגב"

בית המשפט העליון: לא יתקיים דיון נוסף בעניין עַתִיר ואֻםּ אַל-חִירָאן"פורום דו קיום בנגב" מעדכן כי במהלך החודשים האחרו…

Posted by ‎שומרי משפט – רבנים למען זכויות אדם‎ on Wednesday, January 20, 2016

תגיות:

אודות רבנים למען זכויות האדם

רבנים למען זכויות האדם הוא הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המסורת היהודית בתחום זכויות האדם. הארגון נוסד בשנת תשמ"ט (1988) ומונה מעל מאה חברים – רבנים מוסמכים וסטודנטים לרבנות.