תגובת רבנים למען זכויות האדם על הדברים שעלו בכתבת "עובדה" על עזרא נאווי ›

על כתבת "עובדה" המאשימה את עזרא נאווי בהסגרה של פלסטיני שסייע לכאורה לגזל קרקעות לידי הרשות הפלסטינית – למדנו לראשונה סמוך לשידור הכתבה. הנה תגובתינו המלאה:

קדושת החיים היא ערך עליון ביהדות ובעמותת רבנים למען זכויות האדם, ואנו מתנגדים בחריפות לכל מעשה שעלול לסכן חיים או להביא לפגיעה בזכויות האדם (גם במקרה של פושעים לכאורה – מי שמבקשים למכור קרקעות שאינן שלהם במסגרת מפעל השתלטות על קרקעות הפלסטינים).

אנו מגנים כל הפרת זכויות אדם, שנעשתה במסגרת הפרשה.

°°°

עזרא נאווי עבד אצלנו במשרה חלקית, בחודשים האחרונים. לא היתה לנו כל ידיעה על מה שפורסם בתחקיר "עובדה", והדברים שעלו עומדים בניגוד גמור לרוח הארגון שלנו.

עבודתו של נאווי אצלנו הוקפאה עם שידור הכתבה ויערך עימו שימוע.

על הדברים שעלו בכתבת עובדה על עזרא נאווי למדנו לראשונה סמוך לשידור הכתבה. הנה תגובתינו המלאה:קדושת החיים היא ערך עליון… Posted by ‎שומרי משפט – רבנים למען זכויות אדם‎ on Thursday, January 7, 2016

**

  • עידכון ל-30.5.2018

לעניין האשמתו של הפעיל הפוליטי עזרא נאווי בפלילים: כנגד נאווי בוצע תחקיר תקשורתי שהציף נגדו האשמות בפעילות שהייתה עשויה לחשוף לפחות אדם אחד לעינויים. זו האשמה חמורה שראוי כי תתברר לעומק. חשיפת אדם לסכנת עינויים היא הפרה בוטה של זכויות האדם ונמצאת מעבר לקו האדום. אבל כעת יש להפריד בין המישור המוסרי לחוקי: מעשיו של נאווי נבחנו על ידי הפרקליטות ונמצא שאין בהם פלילים. הממשלה, בפרץ מפתיע של דאגה לזכויות הפלסטינים בשטחים, רצתה בכל זאת לפעול נגד נאווי אז היא מצאה סעיף נידח בספר החוקים, שלא קשור להאשמה בעינויים, כדי להפעיל את מערכת החוק באופן מעוות וכך לפגוע במי שהיא מתנגדת לפעילותו הפוליטית. אם אין פלילים בעשייה אך יש חשד כבד לפגם מוסרי חמור בה, הדרך לפעול נגד אותה עשייה היא במישור האזרחי וברמת השיח הציבורי. הפעלת מערכת החוק נגד פעיל פוליטי למרות המלצה ראשונית של הפרקליטות כי אין בפעילותו פלילים היא רדיפה מסוכנת.

כגילוי נאות נציין כי מר נאווי הועסק בעבר ברבנים למען זכויות האדם. לאחר ההאשמות שעלו נגדו בתחקיר "עובדה" ובשל צל החשדות נגדו שטרם הופרכו ושנוגעות להפרת זכויות, הופסקה עבודתו בארגון.

אודות רבנים למען זכויות האדם

רבנים למען זכויות האדם הוא הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המסורת היהודית בתחום זכויות האדם. הארגון נוסד בשנת תשמ"ט (1988) ומונה מעל מאה חברים – רבנים מוסמכים וסטודנטים לרבנות.