ביום שישי הקרוב, ה-5 ביוני, תערוך תנועת לוחמים לשלום צעדת סולידריות עם תושבי סוסיא הפלסטינית העומדים בסכנת גירוש מיידי לאור החלטת בג"צ, לציון יום הנכסה. הסעות יצאו מת"א וירושלים.
ב-5.6, יום שישי, יצויין יום הנכסה המסמן את מלחמת 1967 ואת תחילת הכיבוש בגדה המערבית. ביום הזה נצא עם תנועת "לוחמים לשלום" לצעדת סולידריות עם תושבי הכפר הפלסטיני סוסיא, שעומדים בפני גירוש והשתלטות מתנחלים על אדמתם. הסעות ייצאו ב-8:00 מתל אביב, ב-9:00 מירושלים, וב-9:30 מבאר שבע. נא להירשם להסעות בטופס הזה
שעת חזרה משוערת: 14:00 – נא להצטייד בכובע, מים, קרם הגנה מהשמש וארוחה קלה.
הצטרפו אלינו לצעדה בסוסיא הפלסטינית ביום שישי, 5.6.
שימו לב! אנו רואים לנכון ליידע שהמצב בסוסיא רגיש. מבחינת המתנחלים מהאזור שמתנגדים למחאה, ומבחינת הצבא. אנו מזכירים שלוחמים לשלום היא תנועה דו-לאומית הדוגלת באי-אלימות. בכל הפעילויות שלנו אנו שמים דגש על הפגנה ומחאה בלתי-אלימה. פרטים נוספים בפייסבוק.
נוכחותכם חשובה!
ביום שישי הקרוב, ה-5 ביוני, תערוך תנועת לוחמים לשלום צעדת סולידריות עם תושבי סוסיא הפלסטינית העומדים בסכנת גירוש מיידי לאור החלטת בג"צ, לציון יום הנכסה. הסעות יצאו מת"א וירושלים.
Posted by Stand with Susiya – No to Demolition on Monday, June 1, 2015
כ-340 תושבי הכפר סוסיא עומדים בפני גירוש – סיפור של עוול מתמשך.
- הכפר סוסיא הפלסטיני בגדה המערבית הוא כפר היסטורי קדום. תושביו התגוררו במערות עתיקות עשרות שנים קודם לכיבוש הישראלי בגדה.
- לפני 30 שנה גרש הצבא את תושבי הכפר לטובת אתר ארכיאולוגי והפקיע את אדמותיהם ללא צורך ובאופן בלתי חוקי.
- לאחר ההפקעה עברו התושבים להתגורר באדמותיהם הפרטיות שם שרדו כ-30 שנה ללא תשתיות חשמל ומים.
- ב-2001 הרס הצבא את המערות שהיו במיקום הנוכחי וניסה לגרש את התושבים. בג"ץ הורה לצבא להפסיק את הגירוש. לאחר הרס המערות ובאין קורת גג נאלצו התושבים לבנות אוהלים ופחונים כדי לשרוד.
- הבנייה הלא מורשית בסוסיא הפלסטינית איננה עברינות או "רצון לתפוס אדמות". היא מתבצעת על אדמה פרטית בלית ברירה.
- כל הניסיונות לקבל היתרי בניה לאורך השנים נדחו על ידי הצבא. עררים ובקשות חנינה לא עזרו.
- הפתרון היחיד הוא הסדרת הכפר מבחינה תכנונית. התושבים גייסו כספים רבים, שכרו מומחים והגישו תוכנית מתאר לצבא. התוכנית נדחתה על בסיס נימוקים מפלים וקריטריונים לא-שיוויוניים.
- המדינה לא העלתה טיעונים ביטחוניים ולא העלתה טענות על אודות בעלות העותרים על אדמותיהם. הבסיס היחיד למחיקת הכפר הוא טענות תכנוניות לכאורה, אך בעצם זו החלטה מדינית- פוליטית.
- כעת רוצה המדינה להרוס את 100 הפחונים והמבנים הרעועים שהקימו התושבים שגורשו על אדמתם החקלאית הפרטית לאחר הרס המערות ולזרוק את התושבים למדבר.
- התושבים הגישו עתירה לבג"ץ נגד דחיית התוכנית וכן בקשה לצו ביניים להקפיא את ההריסות עד לדיון בעתירה. גירוש תושבי הכפר יהווה פשע מלחמה. בג"ץ סרב לתת צו ביניים. המשמעות: הצבא יכול להרוס את הכפר בכל רגע.
- הריסת הכפר תיצור משבר הומניטארי קשה. כ-340 בני אדם, מתוכם כ-140 ילדים, יושלכו לגורלם ללא כל רשת חברתית או ציבורית שתקלוט אותם.
- הרחקת התושבים מאדמותיהם החקלאיות תקל על מתנחלים להשתלט על אדמותיהם כפי שכבר קרה לכ-400 דונם אדמה חקלאית סביב ההתנחלות סוסיא.
- הריסת הכפר היא חלק ממגמה רחבה לדחוק פלסטינים משטח C לשטחי A-B.
חלק מסיפור גדול: הסכנה למחיקת הכפר סוסיא מהדהדת גם בעייה עקרונית הנוגעת לתכנון הכפרים הפלסטינים בשטח C; תכנון שנעשה על ידי ועדות תכנון צבאיות, ללא ייצוג לפלסטינים, באופן שבעיקר חוסם פיתוח ולא מאפשר לתושבי הכפרים לבנות על אדמותיהם הפרטיות על בסיס סטנדרטים סבירים ומקצועיים של תכנון. לאחרונה נידונה בבג"צ עתירה של מועצת הכפר דיראת-רפעיה, רבנים למען זכויות האדם, מרכז ירושלים לסיוע משפטי וזכויות האדם, הוועד הישראלי נגד הריסת בתים, וסנט איב – המרכז הקתולי לזכויות אדם, להשיב סמכויות תכנון לכפרים הפלסטינים.
מה אפשר לעשות?
שתפו את תמונת המאבק לפרופיל הפייסבוק שלכם/ן – תוכלו גם להחליף את תמונת הפרופיל לתמונה הזאת.
- רטווטו את הציוצים שלנו בנושא ואל תשכחו בכל שיתוף ברשתות להוסיף את ההאשטאג: #Savesusiya
- הקמנו אתר (אנגלית) – אנא הפיצו את תכני המאבק בחו"ל ולהשפיע על מקבלי ההחלטות בכדי שסוסיא תישאר באדמות שבבעלותה בדרום הר חברון שבגדה.