מינוי חדש: יהונתן שפע הופך להיות המנהל החדש של המחלקה הבין דתית ›

אנו שמחים לקבל בברכה את יהונתן שפע [בתמונה] כמנהל החדש של המחלקה הבין דתית, ברבנים לזכויות האדם. יהונתן שעבד בארבע השנים האחרונות כסגן מנהל מחלקת זכויות בשטחים תוך כדי לימודי רבנות, מגיע למחלקה עם ניסיון עשיר ועניין רב בתחום הדיאלוג הבין דתי, חינוך ועשיה. החשוב ביותר, הוא מגיע למחלקה הבין דתית עם התלהבות, אנרגיה ורעיונות יעילים לעתיד.

יליד טורונטו, יהונתן התחנך באוניברסיטת מקגיל במדעי הרוח וסיים תואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת הרווראד. הוא לומד בימים אלה להסמכתו לרבנות בישיבת סולם יעקב בירושלים.

ליהונתן ניסיון רב שנים בהנחיית קבוצות כמחנך ליהדות. בנוסף, ניסיון כאקטיביסט, כמקצועי בתחום וכמתנדב. יהונתן חי בישראל לסירוגין שנים רבות, וברציפות גר כאן מזה ארבע שנים. הוא נישא לאחרונה לריינה והם חיים בבית זית.

הרב רון קרוניש, מייסד ומנכ"ל המועצה הבין דתית המתאמת בישראל וכעת יועץ בכיר, מקדם בברכה את יהונתן לתפקיד:

"עמיתיי בשומרי משפט ואני התרשמנו עמוקות ממחויבותו של יהונתן ומסירותו לנושא השלום וזכויות האדם, ואני מאמין שהוא יהיה מנהל מעולה למחלקה הבין דתית כעת ובעתיד".

***

המחלקה הבין דתית, גאה להכריז על השקת ספר מאמרים: דו קיום ופיוס בישראל: קולות של דיאלוג בין דתי. העורך: הרב דר' רון קרוניש, פורסם לאחרונה על ידי הוצאה לאור פאוליסט בארה"ב. ניתן לרכוש את הספר בדפוס פאוליסט ובאמזון ספרים.

הרב דר' רון קרוניש היה כוח מרכזי בתחום הדיאלוג הבין דתי וחינוך בישראל ובפלסטין במשך למעלה משני עשורים. בספר זה, הוא קיבץ מאמרים של עמיתים וחברים שחלקו איתו את משימתו ומחויבים אף הם לפיוס בישראל. קולו "הצלול שדיאלוג, חינוך ופעילות בין דתית יכולים להיות כוח משמעותי לפיוס ולבניית שלום בחבלי העולם המסוכסכים. הספר מחולק לחמישה חלקים: יחסי יהודים-נוצרים בישראל; יחסי יהודים-מוסלמים בישראל; תלת דיאלוג עם יהודים, נוצרים ומוסלמים; חינוך לדו קיום בשלום; מתודולוגיות ואוכלוסיות יעד, "קירוב לבבות" אל הקהילה הבינלאומית.

המחלקה הבין דתית וקרן קונרד אדנאוור יחברו לאירוע השקת הספר שיתקיים ב-14.6.2015, במרכז הכנסים במשכנות שאננים בירושלים. כל עשרים ושניים כותבי המאמרים לספר יוזמנו לקחת חלק באירוע. האירוע יהיה גם לכבוד הרב רון קרוניש, שיפרוש לגימלאות לאחר 24 שנות עבודה כמייסד וכמנכ"ל המועצה הבין דתית המתאמת, ונחלוק כבוד לדרכו החלוצית בתחום הבין דתי, דיאלוג, חינוך ועשייה בישראל ובאזור. פרטים בהמשך.

אירוע דומה מתוכנן להתקיים ב-20 באוקטובר 2015, בניו יורק, לחברים ולתומכים של המועצה הבין דתית המתאמת בארה"ב. בהמשך נפרסם פרטים נרחבים יותר לאירוע מיוחד זה.

***

תכניות עכשוויות

ק'דש קולות דתיים לשלום – החברים היהודים והמוסלמים של קבוצת ק'דש היו מעורבים בפעילות בחודשים האחרונים:

  • בפברואר השנה, הרב רון קרוניש, קאדי איאד השופט המוסלמי לבית דין בבית הדין השריעי של ישראל בירושלים, והאב דוד נויהאוז, המכהן כראש קהילת הנוצרים הקתולים דוברי העברית בישראל, השתתפו בפאנל שכותרתו היתה "המסרים והשיטות בדיאלוג בין דתי, חינוך ועשייה בישראל" ל-50 מורים ערבים ויהודים בבית ספר התיכון של אבו גוש, בכפר אבו גוש שמערבית לירושלים.
  • בעשרה במרץ, הרב לוי ויימן-קלמן, רב קהילת כל הנשמה ויו"ר שותף של המועצה הבין דתית המתאמת, לימד את המורים של התיכון באבו גוש את משמעות החג היהודי פסח, באמצעות לימוד קטעים מהגדה של פסח בצוותא.
  • בתשעה במרץ, הקאדי איאד זחאלקה, אחד ממנהיגי ק'דש, שיתף בהשקפותיו בנוגע למגמות זכויות האדם באסלם עם האסיפה של הרבנים המגוונים בזרמים של רבנים למען זכויות האדם.

כל התכניות הללו מייצגות את מאמציהם של חברי קבוצת ק'דש, חמישה עשר יהודים וחמישה עשר מוסלמים מרחבי ישראל, לפעול בתחום החינוך בשיתוף רעיונות מפתח של הדת והתרבות עם חברי דת אחרים בישראל. ק'דש זה ראשי תיבות של קולות דתיים לשלום, תוכנית שהחלה במועצה הבין דתית המתאמת ב-2013.

 ***

פעילות בין דתית

הרב רון קרוניש, יועץ בכיר של ICCI, הצטרף לעשרות פעילים יהודים ונוצרים בעצרת של תג מאיר מחוץ לחומת העיר העתיקה  של ירושלים ב-26 בפברואר, במחאה על השחתה של סמינר הכנסיה היוונית האורתודוכסית באזור. פורום תג מאיר הוא קואליציה של למעלה מ-48 ארגונים יהודיים ובין דתיים, שמביאים אור ותקווה במקום חושך וייאוש לחברה הישראלית ופלסטינית בעמידה בסולידריות בכל מקום בו מסגד, כנסיה, בית-ספר או אדם מחוללים או מתוקפים על ידי קיצוניים. ICCI ושומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם, חברים פעילים בפורום זה והרב רון קרוניש גם חבר בועדת ההיגוי.

***

בפעם השביעית, סטודנטים ממכללת וויליאמס (מסצוסטס, ארה"ב) הגיעו לסמינר חורף עם ICCI. עשרה סטודנטים מדתות שונות, הכינו עצמם לביקור בעזרת החזן רוברט שר, במיני קורס בקמפוס. כתוצאה מכך הם נסעו לירושלים לסמינר בן עשרה ימים שכתורתו: ירושלים: עיר אחת, שני עמים, שלוש דתות. בתוכנית זו הם נחשפו לירושלים מנקודות מבט שונות: דתית, היסטורית ופוליטית, אך גם אמנות וטבע. נקודת שיא חדשה השנה היתה המפגש של הסטודנטים עם תלמידי י"ב של תיכון הקהילה האמריקאית. אופיר ירדן, מנהל מרכז מפגשים בין דתיים בישראל, שימש כמורה דרך ומרצה לסמינר זה.

 ***

פרסומים אחרים

בין ינואר עד מרץ השנה, הרב רון קרוניש פרסם את המאמרים הבאים ב"האפינגטון פוסט" ו"בטיימס אוף ישראל".

 

תגיות: