בתמונה אנשי המנהל האזרחי מעניקים צווי הריסה ליישוב סוסיא שבדרום הר חברון. צילום: בצלם
כתבה חשובה שעלתה באתר ואינט מתארת את ההפרדה במסלולי התכנון של הפלסטינים וההתנחלויות בגדה.
הכתבה מואינט:
"לא כולם חושבים שהמצב בשטח רגוע ושעושים הכול כדי להקל על הפלסטינים ביהודה ושומרון. האגודה לזכויות האזרח בישראל הוציאה לאחרונה דו"ח שבו בולטת מערכת התכנון המפלה המתקיימת בגדה וממררת במשך עשרות שנים את חייהם של מאות אלפי פלסטינים", אמרו בארגון "רבנים לזכויות אדם". "מערכת תכנון צבאית לכפרים הפלסטיניים חוסמת כמעט כל פיתוח, בזמן שבהתנחלויות יש מערכת תכנון אזרחית שמביאה לשגשוג ולאישור של שטחי שיפוט, שאפילו יישובים יהודיים בתוך הקו הירוק לא זוכים בהם".
לפי הארגון, יישובים פלסטיניים שנמצאים בשטח תחת שליטה ואחריות ישראלית מלאה הם ללא מים, ביוב וחשמל, התשתיות בהם רעועות, והם ללא כבישים וללא יכולת לפיתוח. מנגד, באותו אזור ניתן לראות פריחה של יישובים ליהודים בלבד, הזוכים לכל התשתיות והתנאים גם כשהוקמו בניגוד לחוק הישראלי, כשעברייני הבנייה מוכשרים לעיתים גם כשבנו על קרקע פלסטינית פרטית.
צפו: ההיסטוריה המלאה של הכפר סוסיא העומד בפני גירוש לשטח איי
בארגון מציינים כי ההפרדה והאפליה בתכנון החלה ב-1971 ונעשית בכמה וכמה רמות ושכבות שנוגעות לחייהם של הפלסטינים: ראשית, מערכת התכנון לכפרים הפלסטיניים היא מערכת צבאית ונטולת ייצוג לתושבים כנהוג בכל העולם, לעומת מערכת תכנון אזרחית עם ייצוג לתושבים עבור המתנחלים.
לפי הארגון, השטח המיועד לפיתוח עבור המתנחלים הוא כמעט 30% משטחי C, לעומת פחות מ-1% שמיועד לפיתוח פלסטיני. כמו כן, לדבריהם תוכניות מִתאר לכפרים פלסטיניים נדחים על בסיס לא ענייני, כמו הטענה נגד הכפר הפלסטיני סוסיא שהוא קטן מכדי להיחשב לכפר עצמאי, בזמן שמאחזים קטנים ממנו מוכשרים כל העת כיישובים נפרדים.
צפו: כיצד משפיעה מערכת התכנון הצבאית בגדה על החיים שלכם
ב"רבנים לזכויות אדם" מציינים כי לפלסטינים כמעט ואין אפשרות להשיג אישורי בנייה על אדמותיהם הפרטיות על בסיס עקרונות תכנוניים ענייניים, והם נעשים עברייני בנייה בעל כורחם כשהם בונים על אדמותיהם. האכיפה נגד הפלסטינים גבוהה יותר ועבירות של מתנחלים מוכשרות כל העת, והתוצאה היא הריסות של מאות בתים ומבנים פלסטיניים כל שנה ללא כל פיצוי למשפחות.
"להיות מופנה לאוטובוס נפרד זה משפיל, אבל מה נורא ומשפיל יותר מלגור בפחון לצד הריסות ביתך שנבנה על אדמתך, כשכמה מטרים משם, על אדמה שהייתה שלך ושהשתלטו עליה, אתה רואה וילה חדשה בהתנחלות", אמרו בארגון. "אותה וילה זוכה לתשתיות הטובות והנדיבות ביותר אף שהן לא חוקיות"."
עכשיו בראשי של ואינט כתבה על האפלייה בזכויות התכנון של הפלסטינים!!! http://bit.ly/1KmnojYלא כולם חושבים שהמצב בשטח רגו…
Posted by שומרי משפט – רבנים למען זכויות אדם on Thursday, May 21, 2015