לקחת אחריות על החברה הישראלית: סיור מכינת כפר הנשיא בירושלים ›

בתמונה: רחל עזריה, סגנית ראש העיר מרצה בפני הסטודנטים

אתמול בבוקר (26.1) פתחנו את סדרת ירושלים עם המכינה הקדם צבאית כפר הנשיא. המשתתפים יצאו עם סטודנטים מבית המדרש שלנו באוניברסיטה העברית לסיור בשכונות של מערב העיר כדי לבדוק סוגיות שונות של זכויות האדם. מייד לאחר מכן הם נפגשו עם רחל עזריה סגנית ראש העיר שדיברה על המורכבות והמגוון האנושי החי בירושלים. רחל הצביעה בפני המכינה את פועלה כסגנית ראש העיר, וכיצד היא מנהלת מאבקים למען חיים משותפים ללא אלימות בעיר. רחל דיברה על כך שלכל דור יש תפקיד ושהיום, לחניכי וחניכות המכינות יש תפקיד מכריע בעיצובה של חברה צודקת יותר. היא קראה להם לקחת אחריות על החברה הישראלית ולייצר שפה משותפת לכל חלקי האוכלוסייה בישראל.

צ'רלי ביטון, ממנהיגי הפנתרים השחורים, מסביר לסטודנטים על ההיסטוריה החברתית של ישראל

צ'רלי ביטון, ממנהיגי הפנתרים השחורים, מסביר לסטודנטים על ההיסטוריה החברתית של ישראל

סיור במוסררה עם ח"כ לשעבר צ'רלי ביטון, ממנהיגי הפנתרים השחורים

גולת הכותרת של היום היה סיור במוסררה עם ח"כ לשעבר צ'רלי ביטון, ממנהיגי הפנתרים השחורים. צ'רלי לקח את 50 המשתתפים 40 שנה אחורה, לסיור בעקבות הפנתרים. בצורה רהוטה הוא העביר להם את תחושותיו כילד במוסררה, כיצד הבין מהר מאוד את ההבדל בינו לבין ילד אחר שלא חי על קו התפר בשכונה מוחלשת. הוא תיאר את התנאים הפיסיים הקשים בהם חיו תושבי השכונה – רובם ככולם מזרחים, הוא לקח את הצעירות והצעירים לגבול השכונה משם עד 67 צלפים היו יורים על תושבי השכונה: "למישהוא בכלל היה אכפת אם נהרגה ילדה או אדם מבוגר? זרקו אותנו לשכונה על הגבול ולא התעניינו בנו יותר". צ'רלי הסביר כיצד הבין שאין מנוס ממאבק למען חברה צודקת יותר. הוא העלה בפני הצעירים והצעירות את הדילמה שהייתה לו ולחבריו: האם המאבק ישא אופי אלים או לא? "האם לפרוץ לתנובה ולחלק חלב למשפחות במוסררה זו אלימות?" – הוא שואל, האם לפרוץ למאפיית ברמן ולחלק לחם למשפחות במוסררה זו אלימות? האם לפרוץ לדירות ריקות בירושלים ולשכן בהן משפחות ללא קורת גג זו אלימות? אז מה עם ממשלה המזניחה את אזרחיה – האם זו לא אלימות נגד האזרחים?

סמל הפנתרים השחורים

סמל הפנתרים השחורים

צ'רלי אינו מאמין בנקיטת צעדים אלימים, אך קורה לצעירים ולצעירות לפקוח את העיניים ולבדוק היכן יש אי צדק בחברה ומדוע ישנם פערים כל כך גדולים. לא פגשנו איש ממורמר או מתוסכל אלא איש שיש לו עוד מה לתרום לחברה הישראלית. רק כשישבנו בסוף היום עם המכיניסטים הבנו עד כמה היום שעסק במרקם האנושי המגוון בירושלים ובזכויות האדם היה משמעותי ופוקח עיניים עבור צעירות וצעירים המהווים את מאגר המנהיגות והמנהיגים הבא של ישראל.

 

 

אודות הרב נאוה חפץ

מנהלת מחלקת חינוך