שואלים אותנו לא פעם למה אנו לא עוסקים במקרים בהם פלסטינים תוקפים מתנחלים:
אנו מתנגדים בחומרה לתקיפות אלימות של פלסטינים כנגד מתנחלים. תקיפות כאלו הן בעצמן הפרה חמורה של זכויות אדם.
עם זאת, ארגוני זכויות אדם עוסקים רק בהפרות של זכויות אדם שהמדינה מזניחה את הטיפול בהן או שהיא בעצמה העבריינית שמפירה זכויות. לכן יצאנו בעבר נגד מקרים בהם המדינה הפעילה מעצרים מינהליים ואמצעים לא מידתיים כלפי מתנחלים ונמשיך לעמוד על דעתנו כי מדובר בהפרות של זכויות אדם. לעומת זאת, מה הטעם לעסוק בהפרות של זכויות אדם ומקרי אלימות שהמדינה כבר משקיעה מאמצים כבירים על מנת למנוע אותם? מה אפשר לדרוש מהמדינה במקרים בהם היא עושה כבר כל מאמץ אפשרי?
וכעת יש לתהות: האם קיימת הזנחה שלטונית של האלימות הפלסטינית בגדה כלפי מתנחלים? או שמא תקציב ביטחון כביר מופנה לעניין הזה, כולל שב"כ, משטרה כחולה, מג"ב, צה"ל, אנשי ביטחון של ההתנחלויות במימון ממשלתי חלקי ויחידות מחסומים?
אם כן, במבחן העובדות אין שום הזנחה של מקרי תקיפה של פלסטינים נגד מתנחלים, להפך – ישנן פעולות בלתי סבירות בהיקפן ובענישה הקולקטיווית שהן מהוות תגובה לתקיפות המופנות נגד מתנחלים.
כארגון זכויות אדם עם תקציב מוגבל לא נטפל בהפרות של זכויות האדם שהמדינה כבר מטפלת בהן באינטנסיביות, (לעיתים באינטנסיביות מוגזמת או מעוותת שיוצרת הפרות חדשות של זכויות). עם זאת, נשמח לבחון כל תלונה לגופה, ולבדוק האם במקרה ספציפי התקיימה הזנחה שלטונית, והאם ההזנחה מגיעה לכדי הפרה חמורה שדורשת את טיפולינו. אנו מזמינים כל אדם לפנות אלינו באם היא\הוא חש\ה שזכויותיו\ה הופרו על ידי המדינה או בחסות מחדל או תת-טיפול של המדינה.
בתמונה למעלה: Israeli Car Stoned By ArabsCC BY-SA 3.0 | רכב ישראלי מגוש עציון לאחר שנרגם בידי תושבי בית אומר. שמשות הרכב היו ממוגנות
—
שלום.
קראתי פרסום של בצלם על הפקעת שטחים מזרחית לבית לחם (הכרזה על שטחים ציבוריים כשטחי מדינה).
https://www.facebook.com/btselemheb/photos/a.285244268183612.63608.271642229543816/760538580654176/?type=1&theater
בצלם פירסמו, אבל מה ניתן לעשות בנידון?
תודה, טלי.