שמונה מיליארד שקלים, זה הסכום שהמליצה ועדת אלאלוף להקצות לטיפול בעוני ובעיקר בסיוע בדיור והגדלת הקצבאות, מה שעשוי לצמצם את היקף העוני בעשרה אחוזים תוך חמש שנים. בינתיים נדמה כי שיקום כלכלי וצבאי בעקבות "צוק איתן", ידחקו את יישום ההמלצות. את המחיר ישלמו כמובן בעיקר האזרחים החיים בתנאי עוני. שמעו את זעקת שרון גואריהן, תושבת חדרה, המשתכרת 2200 שקלים בחודש:
"ביטחון זה לא רק מצב ביטחוני-מדיני, זה מצב בטחוני כלכלי, וזה כבר מתחיל להיות מצב ביטחוני-תזונתי, בסיסי, לילדים שאין להם, אין להם חוגים ואין להם בית ספר כמו שצריך. איך אפשר לחיות ככה? זה לא רווחה כלכלית, זה לא ביטחון כלכלי. הילד מפחד שמחר יעיפו אותו מהבית כי אין לנו איך לשלם שכירות, חבר'ה, תתעוררו, תתעוררו…!"
עכשיו נלחמים בעוני – מאמצים את מסקנות ועדת אלאלוף
מה היא מחייה בכבוד? מה קורה עם שכר המינימום? ואיך פותרים את בעיית העוני בישראל? מה קורה עם דיור ציבורי? על מה ויתרה ועדת אלאלוף? אתמול עלתה לאתר הטלוויזיה החברתית כתבה חשובה ביותר העוסקת באוכלוסיות החיות בתנאי עוני, ובמסקנות ועדת אלאלוף למאבק בעוני. בכתבה מרואיינות הרב עידית לב והרב סיגל אשר, כחלק מהמעקב שלנו, בפורום למאבק בעוני, למימוש כל ההמלצות ועדת אלאלוף. אל תשכחו את המלחמה החשובה מכל למען אלו שחסרים קול בחברה הישראלית!