מימין לשמאל: הרב קובי וייס – המנחה מטעם הארגון , נטלי לוי, תאיר נשיא וד"ר עופרה פלינט – המנחה מטעם המכללה
טקס סיום פרקטיקום בחוג שירותי אנוש לשנת הלימודים תשע"ד נערך היום (חמישי, 29 במאי, כ"ט ניסן). בסיומו הועלו לבמה הפרויקטים המצטיינים. הפרויקט האחרון (והמכובד ביותר) שהוצג היה "העצמת דיירי דיור ציבורי בית שאן" של ארגון רבנים למען זכויות אדם, המלווה על ידי הרב קובי וייס תחת ניהולו של הרב אריק אשרמן.
אנו מצרפים את נאומו של הרב קובי וייס שנישא לאחר הקרנת מצגת מקצועית שהוכנה על ידי הסטודנטיות הזוכות: נטלי לוי ותאיר נשיא.
ברשות האורחים הנכבדים וצוות ההוראה המסור, סטודנטים יקרים:
זוכר אני כמו אתמול את הפעם הקודמת שעמדתי על דוכן זה, באותו מעמד לפני שנתיים. גם אז זכינו שומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם בפרקטיקום מצטיין וכעת שוב. אז הייתה זו גאוה גדולה בעצם קבלת ההצטיינות, כיום הגאווה כפולה בשל ההכרה הכפולה בתכיפות כה רבה לפעם הקודמת, ללא תקדים.
בפעם הקודמת עמדה לצדי רבקה יונס שבתחילת השבוע קבלה את התואר הנכסף בטקס הענקת התארים. אני גאה שבעתיים לציין שרבקה לא חדלה מפעילות חברתית , החליטה לקדם את מעמד בני העדה האתיופית בבית שאן, יצרה התארגנות מקומית, ליוותה והביאה את התושבים לעריכת בחירות פנימיות לנציגות מקומית שזכתה להצלחה.
הפרויקט המשיך שנה שנה שעברה בה זכיתי לעבוד עם שקמה יעקב ושני כהן שדחפו את הפרויקט צעד קדימה. הנוכחות שלהן כסטודנטיות המכללה בעיר בשנת בחירות הייתה חשובה מאוד למיצוב הפרויקט כא-פוליטי ומקצועי בעיר שסועת מתחים פוליטיים וחמולתיים כבית שאן.
וכעת כמובן אני כאן שוב לצד נטלי לוי ותאיר נשיא שקידמו את פרויקט המשנה: העצמת הדיירים. אולי משימת השטח המאתגרת ביותר הקיימת בפעילות חברתית הן ברמה האישית והמקצועית והן ברמה התאורטית למומחים בתחום. אציין רק את העובדה שחמישה מתושבי העיר עולים שבוע הבא לייצג את בעיות הדיור הציבורי בעיר בפני חברי הכנסת. כמה עבודה דרושה לקדם אוכלוסייה מוחלשת בשולי החברה הישראלית ולהביא אותם לדיאלוג שכזה!
כפי שהתראיינה נטלי בעיתון החוג – אני תקווה שגם נטלי וגם תאיר (כמו גם שני ושקמה) תמשכנה בפעילות למען הקהילה מתוך של אחריות אישית ומקצועית.
אנו כארגון מפעילים במכללה בשיתוף היחידה למעורבות חברתית את תוכנית המלגות "בית המדרש לזכויות האדם" והמסר לבוגרי בית המדרש מתלכד עם המסר אליכם סטודנטיות וסטודנטים יקרים מאוד:
להיות סטודנט או בוגר של חוג שירותי אנוש פירושו לרצות לחתור למפגש האנושי, הן בארגונים עסקיים וכמובן בארגונים חברתיים. הידע המיוחד שלכם מעניק לכם כלים אך גם אחריות להיות מסוגלים בשעת משבר כבשעת שלום להכיל, להבין ולכבד את בר השיח, הלקוח או השכן שלכם.
כדברי שייקספיר: "כל האנושות לקוחות ואתם נותני השירות". אני רואה בהכרת הפרויקט כמצטיין את החשיבות שרואה בכך גם המכללה.
לסיום ולסיכום, הידע שאתם צוברים הוא ידע מחייב. "היכן שאין אנשים – השתדל להיות איש"
אומרים חז"ל. כפי שאנו בחברה מצפים שברגעי אסון בעלי הידע הרפואי יצאו קדימה וייקחו חלק מרכזי בטיפול בפצועים כך האורחים הנכבים, הצוות ואנוכי מצפים שבכל מצב של קונפליקט אנושי ופגיעה זכויות האדם, אתם תהיו הראשונים לקחת אחריות לעזור, להכיל, לגשר ולהביא מניסיונכם ומהידע שלמדתם כדי להיטיב עם הסביבה והקהילה.
זה מה שעשו נטלי ותאיר במשך השנה ועל כך מגיעות להן מחיאות הכפיים. תודה ובהצלחה רבה לכולכם.