מקור התמונה: הפייסבוק של צוות דיור ציבורי
הרב אריק אשרמן נכח בדיון של ועדת הפנים בנושא דיור ציבורי והוא אינו מרוצה מהעתיד הצפוי לנו.
בועדת פנים של הכנסת (11.2) ח"כ מירי רגב אמרה שהיא עובדת על הסכם בנושא דיור הציבורי, עם שר האוצר יאיר לפיד ושר השיכון אורי אריאל. הבנו שהרעיון הוא להעביר את חוק לפיד לועדת פנים. אבל, כרגע אין הסכם, או פרטים וח"כ רגב סירבה לענות לבקשתי לקבל את הלו"ז של הוועדה (וההסכם הצפוי).
- ברוורמן, משרד השיכון ודילמת כספי הקרן לדיור ציבורי, אודי חודי, 12.2.2014
הפעילה ויקי וענונו אמרה בתוכחה, כי הדיור ציבורי לא יעזור לה כי היא לא עומדת בקריטריונים, ובתגובה דרשה ח"כ רגב דרשה ממשרד השיכון להסביר את הקריטריונים. בדיון נכחו הרבה נציגים של ארגוני נכים, ומירי ציינה שחייבים לדאוג לנכים בנושא של דיור ציבורי.
גם נציגי/ות דיור בר השגה יצאו עם תחושה ששום דבר נעשה, למרות התוכנית שהוצגה. אבל ח"כ דב חנין סיכם שכל המכשולים פונו. כל הדברים שאמרו שאי אפשר לדבר אליהם, או להכניס לחוק הוכנסו. אבל, עכשיו שיש מסגרת סבירה, השאלה היא מה יהיו הפרטים: מחיר דירות, מיקום דירות, וכו. נאמר שיהיה לא רק דיור למכירה, אלא אחוז לשכירות. איזה אחוז? עדיין איננו יודעים.
נאמר שלעומת הרעיון המקורי, חוק הרפורמה נועד לעודד השוק הפרטי לבנות. עכשיו בתוך החוק תעמוד הצהרת המדינה לקחת אחריות על דיור בר השגה, לקבוע יעדים לאומיים שנתיים, להציע תמריצים לשוק הפרטי ולהגיע ליעדים. אבל אם מחויבות הממשלתית להתערבות בבנייה ציבורית, לא תאכוף את התנאים שאמורים להיאכף בשוק הפרטי. נאמר שבכל תרחיש גם יהיה חלק ממלכתי.
בחזרה לדיור הציבורי
וזה מחזיר אותנו לדיור ציבורי. מירי רגב יכולה לנסות להכניס דיור בר השגה לרפורמה, אבל לא דיור ציבורי. זאת מכיוון שדובר על בנייה פרטית, ואילו דיור ציבורית בהגדרה הוא דיור בבעלות ממשלתית. (או לפחות ממשלתית באופן חלקי). בעבר יזמים יכלו לבנות ולמכור למדינה. אבל עכשיו האחריות על הבנייה מצוייה בידי הממשלה. ולכן יש פרדוכס. אנחנו מבקשים לקבל התחייבות מוצקה יותר ממירי רגב על מה ייכנס לחוק לפיד. עם סיום קבלת ההערות מהציבור, הממשלה רוצה להעביר את החוק עוד במושב הנוכחי. זאת אומרת אחרי הפגרה שתסתיים בסוף מרץ. ח"כ רגב אמרה, שיקבלו הסתייגויות עד ה-27.2 ואז ייערכו ההצבעות.