עו"ד קמר מישרקי-אסעד, מנהלת המחלקה המשפטית של רבנים למען זכויות האדם ציינה כי החלטת ועדת העררים לדחות את ערר המתנחלים הייתה נכונה אולם היא חוששת מהתנהלות הצבא המאפשרת המשך גזל אדמות פלסטינים בסוסיא
צו שימוש מפריע נחקק לאור בקורת חריפה והתפשטות הפלישות של מתנחלים באדמות פרטיות של פלסטינים. חייבים להבין שלפלסטיני אין מסלול אחר לפינוי פולש, והוא חייב התערבות הדרג הצבאי, שלא מונע רוב הפלישות. (לפי דוח ששון, ופסיקת עבד אל קאדר וחובת המפקד הצבאי להשתמש בצו)
בניגוד לכתבות העויינות, שהתמקדו בעניין הוכחת הבעלות של מחמד או חסין באדמה, צריך לזכור שההליך כולו אמור להתמקד בהוכחת משך השימוש של המתנחלים באדמה פרטית ולא להפך. המתנחלים נכשלו בהוכחת שימוש באדמה מעבר לחמש שנים ולא התאמצו כלל להביא ראיות (לא עדים, לא תצלומי אויר ולא "חתן השמחה" כפי שמציין הזאת השופט). העדר/ הוכחת זכויות פלסטיני ספציפי באדמה אינה רלבנטית.
בג"ץ נוטה להכשיר פלישת מתנחלים סמוך לסוסיא
יחד עם זאת בשורות לא כל כך בסוסיא הפלסטינית: הצבא לקח חלק פעיל במניעת גישת הפלסטינים לאדמתם והוא מודה בכך. למתנחלים אין שום אסמכתא חוקית לשימוש באדמה. עמדת המדינה מכשירה בפועל גזל מקרקעין של פלסטינים (קיראו על כך בהרחבה בכתבה של עמירה הס ב"הארץ"):
שופטי בג"ץ ביקשו מחקלאים פלסטינים מהעיירה יטא למחוק עתירה לפינוי מתנחלים שלטענתם פלשו לאדמתם – וזאת על אף שפרקליטות המדינה אישרה כי הפלסטינים הוכיחו זיקה לקרקע. לטענת המדינה, על העותרים לפנות להליך משפטי אזרחי, וההצעה למחוק את העתירה מראה כי גם בג"ץ נוטה לקבל טענה זו. הדבר מהווה פניית פרסה מהעמדה שהתגבשה בשנים האחרונות בפרקליטות ובבג"ץ, לנוכח ריבוי מקרי ההשתלטות של מתנחלים על קרקע פלסטינית. ביום רביעי שעבר דנו השופטים מרים נאור, עוזי פוגלמן וצבי זילברטל בעתירה של בני משפחת חושיה מיטא, המיוצגים על ידי עורכות הדין אביטל שרון וקמר מישרקי אסעד מעמותת "שומרי משפט, רבנים למען זכויות האדם"
נמשיך להיאבק נגד פלישות מתנחלים לאדמות פרטיות פלסטיניות…