רבנים למען זכויות האדם והפורום למאבק בעוני מתכבדים להזמין לכנס לציון היום הבינלאומי למאבק בעוני.
ביום ג', ה-17 לדצמבר, יצוין בכנסת ישראל היום הבינלאומי למאבק בעוני בסדרה של אירועים ודיונים הממוקדים בתביעה לשיתוף האנשים החיים בעוני בגיבוש תוכנית לאומית לצמצום העוני בישראל. כמו כן יידונו ההשלכות של המעבר המתוכנן ממודל של דיור ציבורי למודל של סיוע בשכר דירה למתקשים להגיע לקורת גג.
היום מצוין כביטוי להזדהות עם אנשים החיים בעוני בעולם, תוך היענות לקריאת עצרת האו"ם מ- 1993 [בישראל מצויין היום מ-2008]. האירועים מאורגנים בידי הפורום למאבק בעוני בו שותפים תושבים מקהילות החיות בעוני וארגונים חברתיים, מומחים ואנשי מקצוע. הפורום פועל בתמיכת הקרן החדשה לישראל .
השנה יוקדשו הדיונים והאירועים בכנסת לנושא התכנית הלאומית למאבק בעוני, במסגרת האירועים:
- ועדת העבודה והרווחה: 10:00 – דיון בשיתוף עובדים סוציאלים בנושא של סל השירותים ברווחה, על מנת ליצור סט מוגדר של קריטריונים שקופים.
- ועדה לזכויות הילד: 11:00 – דיון על השפעת המעבר למודל סיוע בשכ"ד על ילדים
-
כנס באולם גליל של הכנסת: בין 13:30-15:30 -תחת הכותרת: מה יוציא אותי מעוני? תכניות לשינוי מדיניות מאת אנשים החיים בעוני. יושבי ראש הכנס: חה"כ יצחק הרצוג, חה"כ אורי מקלב וחה"כ מוחמד ברכה. פרטים נוספים על הכנס
- מליאת הכנסת: תקיים דיון מיוחד לציון היום הבינלאומי למאבק בעוני, יעלו הצעות לסדר של הסיעות השונות ושאילתות לשר הרווחה
הפורום למאבק בעוני: האגודה לזכויות האזרח בישראל, הארגון לזכויות הדיור, המרכז הישראלי לקידום צדק חברתי, עיריית ירושלים- אגף הרווחה, עמותת סינגור קהילתי, שותפות חיפה להתרת שרשרת העוני, שתיל, פעילים ופעילות מקהילות החיות בעוני
עמדת הפורום: אנשים החיים בעוני מחזיקים בידע ייחודי בנושא; יידע שחייב להילקח בחשבון כאשר נקבעת מדיניות לצמצום העוני. על כן אנשים החיים בעוני חייבים להיות חלק מקביעת המדיניות לצמצום עוני. לא כך קורה בוועדת אללוף לצמצום העוני שסרבה לפניית הפורום לשלב אנשים המתמודדים עם עוני בדיונים. אולם האנשים החיים בעוני כן ייקחו חלק בכנס יום העוני עצמו, וזאת ההזדמנות של הח"כים והשרים הרלוונטיים לשמוע ולקיים דיאלוג עם אנשים אלו החיים בעוני.
התעדכנו בפוסטים נוספים של הפורום למאבק בעוני.
יש דרך אחת למנוע עוני: ליצור כלכלה המבוססת על תרגיל חשבון פשוט: הכנסות=הוצאות. תוצר פילוסופיה חברתית בה כל אדם זכאי לספק את צרכיו לחלום ולהגשים!