היום תאשר הכנסת בקריאה ראשונה את התיקון לחוק הדיור הציבורי אשר יאפשר למכור דירות דיור ציבורי, בלי להתחייב לחידוש מלאי המלאי. כן אושר חוק הוד"לים, בלי ששולבו בו פתרונות של דיור ציבורי.
שר האוצר יאיר לפיד ושר השיכון והבינוי אורי אריאל ,החליטו לחסל את שארית הפליטה של דירות הדיור הציבורי – 60,000 דירות בלבד, אשר אמורות לענות למצוקתן של 442,000 המשפחות העניות בישראל.
לעומת מדינות אחרות בעולם המערבי, אשר מחזיקות 20-30 אחוז דיור ציבורי, ובכך תורמות ליציבות שוק הדיור, ממשלת ישראל בוחרת לנגוס עוד ב 2% דיור ציבורי הקיים, תוך פגיעה אנושה הן בנזקקים לדיור ציבורי והן באוכלוסייה בכללותה. המעבר למודל של סיוע בשכר דירה יגרום להעלאה רוחבית של מחירי הדירות ומי שייהנה מהסבסוד הממשלתי יהיה, בסופו של דבר בעלי הדירות.
על פי ניצן תנעמי מפורום הדיור הציבורי: האמירות הספק מיתממות, ספק ציניות של אריאל ולפיד, על פיהן המעבר למודל של סיוע בשכר דירה "יאפשרו לדיירים להשתלב כלכלית וחברתית בשוק הדיור הפרטי" מתעלמות מכך שסיוע, אשר יהיה נתון לשחיקה מתמדת, לא יאפשר ביטחון של קורת גג ויגרום לדחיקה של אזרחים הנזקקים לדיור ציבורי לפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. אותה הכנסת העבירה היום את חוק הו"דלים, בלי לכלול בתוכו ולו דירה אחת של דיור ציבורי, וזוהי הוכחה נחרצת לכך שהממשלה נחושה לייצר גטאות של עוני, במקום דיור חברתי משלב.
על פי דב חנין, יו"ר שותף בשדולה למען הדיור החברתי: "יש לי רושם ששרי הממשלה לא ראו מעולם איך נראים נזקקי הדיור הציבורי במציאות. אחרת הם לא היו ברצינות מציעים להם כמה שקלים כדי להסתדר בשוק השכירות הרותח."
צפו: אורלי לוי-אבקסיס מתוך הישיבה על הדיור הציבורי