בג"ץ יקיים דיון ראשון בעתירות המחודשות נגד גירוש אלף פלסטינים מדרום הר חברון ›

בג"ץ יקיים דיון ראשון בעתירות המחודשות נגד גירוש אלף פלסטינים מדרום הר חברון

ביום שני (2.9.13) בשעה 11:30 ידון בית המשפט העליון (הש' גרוניס, מלצר, ברק-ארז) בעתירות נגד גירוש תושבי הכפרים הנמצאים בשטח אש 918 בדרום הר חברון. יהיה זה הדיון הראשון בשתי העתירות המחודשות שהוגשו בתחילת שנת 2013 על-ידי האגודה לזכויות האזרח ועל-ידי עו"ד שלמה לקר בשם תושבי הכפרים. לדיון יבוא הסופר חיים גורי והסופרים אייל מגד וצרויה שלו, שהיו בין חותמי עצומת אנשי הרוח נגד גירוש תושבי הכפרים (ראו מכתב למטה).

באזור המכונה על ידי הצבא "שטח אש 918" מתגוררים כיום כ-1000 בני אדם בשמונה כפרים, המקיימים אורח חיים ייחודי של מגורים במערות או בסמיכות למערות ומתפרנסים בעיקר מרעיית צאן וחקלאות בעל.

בסוף יולי הגישה המדינה את תגובתה לעתירות. בה טענה, בין השאר, כי שטח האש נחוץ כיוון שהוא חוסך לחיילים את זמן ההגעה לאימונים. טענתה העיקרית של המדינה היא, כי בעת ההכרזה על המקום כשטח אש, בתחילת שנות ה-80', לא הייתה התיישבות של קבע באזור, אלא התיישבות עונתית בלבד, ועל כן, לשיטתה, אלף תושבי המקום הם "פולשים".

בתשובה לתגובת המדינה, שהגישה השבוע האגודה לזכויות האזרח, מנתה עו"ד תמר פלדמן שורה ארוכה של טעויות וסתירות בטיעוני המדינה. באופן פרדוכסלי, חלק מהראיות שהציגו המשיבים תומכות דווקא בטענותיהם של העותרים ומחזקות את עמדתם, לפיה הכפרים שבשטח האש הינם ישובים ותיקים ביותר שקיומם קודם להכרזה.

צפו: כיצד משפיעה מערכת התכנון הצבאית בגדה על החיים שלכם

לדברי עו"ד תמר פלדמן, מנהלת המחלקה לזכויות האדם בשטחים הכבושים באגודה, "למרבה האירוניה, מהעדויות שהמדינה עצמה הציגה, עולה בבירור כי הרשויות ידעו היטב כי השטח מיושב בתושבים פלסטינים, ואף על פי כן בחרו להכריז עליו כשטח אש. כעת, הן שבות ומנסות לגרשם מבתיהם ומאדמותיהם הפרטיות בטענה המקוממת שהם 'פולשים'. גם אם הדבר אכן יחסוך לצה"ל זמן, הדבר אינו יכול להצדיק החרבה של שמונה קהילות וגירוש של 1000 בני אדם, שיותיר אותם מחוסרי קורת גג ופרנסה".

הפוסט הוא כחלק מההודעה לעיתונות של האגודה למען זכויות האזרח

 

תגיות:

אודות רבנים למען זכויות האדם

רבנים למען זכויות האדם הוא הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המסורת היהודית בתחום זכויות האדם. הארגון נוסד בשנת תשמ"ט (1988) ומונה מעל מאה חברים – רבנים מוסמכים וסטודנטים לרבנות.