צילום של הנערים מסיגי גבול אשר טובלים בבור מים של העותרים ביום 15.4.13
כנגד עמודי חשמל וגידולים חקלאיים שהוצבו על קרקע פלסטינית סמוך להתנחלות אלון שבות הוצאו צווים, ובג"צ הוסיף על כך החלטה בעתירה בנידון, כי על המדינה להודיע תוך 30 יום באילו "פעולות אפקטיביות" נקטה על מנת להגן על הפלסטינים. הפלסטינים אף דרשו כי פירצה בגדר של ההתנחלות תיסגר, משום שממנה מגיעים קיצוניים יהודים הפוגעים בהם. השופט זילברטל לפרקליטות: זה לא ייתכן, אם זה היה קורה כאן, הייתם מתנהלים אחרת.
[למטה צירפנו את ההחלטה ותמונות של פלישות ותצ"א של הפרצה בגדר הצמודה לפלישה לקרקע הפלסטינית].
היום, ד', כ' בסיוון התשע"ג [ה-29.05] הוציא בג"צ החלטה בעתירה של בני משפ' שאהין, באמצעות ארגון "רבנים למען זכויות האדם". בהחלטת בג"צ כתבו השופטים כי הם מצפים מהמדינה לנקוט "פעולות נוספות ואפקטיביות בהתחשב בטיעוני העותרים" – על פלישות חוזרות ונשנות לקרקע של בני המשפחה הפלסטינית, ותקיפות אלימות כנגדה מצד קיצוניים מההתנחלות "אלון שבות". למדינה ניתן זמן עד ה- 29.06 לעדכן את בית המשפט באילו צעדים אפקטיביים נקטה.
העתירה הוגשה כנגד שר הביטחון, מפקד איו"ש, ראש המינהל האזרחי, מת"ק בית לחם, מחוז ש"י במשטרה, אגודה שיתופית אלון שבות, ראש המועצה האזורית גוש עציון ובהוראת בית המשפט הוסף למשיבים גם מתנחל לו מיוחסת הפלישה – יאיר בן דוד. השופטים בתיק: גרוניס, נאור וזילברטל.
קודם להחלטה, ורק בלחץ העתירה, הוציא המינהל צו הריסה לעמודי החשמל שהונחו בתוך הקרקע החקלאית הפלסטינית (ומיוחסים לאגודה השיתופית אלון שבות), וכן צו שימוש מפריע כנגד הפלישות החקלאיות באדמה הפלסטינית (במשך עד כשנה וחצי עמדו פלישות אלו ללא מענה, עד לעתירה לבג"צ). משפ' שאהין ופלסטינים נוספים מהכפר חירבת זאכריה הסמוך לאלון שבות, סובלים זה זמן רב מהתנכלויות ופלישות ללא הגנה סבירה של הרשויות. בעתירתם לבג"צ הם דרשו מהמדינה לסלק את הפלישות לאדמתם ולקדם צעדים אקטיביים להגנה על ביטחונם וזכויותיהם בקרקע, לרבות חסימת הפרצה בגדר ההתנחלות אלון שבות ממנה יצאו כנראה תוקפיהם.
מסכת התעללויות ללא מענה:
מאז 2004 תועדה כריתת 660 עצים של פלסטינים באזור. למשטרה הגישו הפלסטינים 14 תלונות שמתוכן 10 נסגרו. במהלך הדיון פנה השופט זילברטל לפרקליטות: זה לא ייתכן, אם זה היה קורה כאן [בגבולות 48]הייתם מתנהלים אחרת.
ברקע הדברים נציין כי בתחילת הדיונים בתיק ישב בדין גם השופט סולברג, תושב ההתנחלות אלון שבות, אך בהמשך הרכב השופטים השתנה.
הבקשה לסגירת הפרצה בגדר של אלון שבות מצד הפלסטינים מסמנת מגמה חדשה לגבי גדרות המקיפות את ההתנחלויות – תפישתן כאמצעי הגנה גם של הפלסטינים מפני המתנחלים. בתיק אחר של רבנים למען זכויות האדם, הנוגע להתנכלויות של קשיש פלסטיני בשם אבו ג'אבר סליבי שאדמותיו סמוכות לבת עין, טענה המדינה שנגדה עתרנו, ובהקשר של התביעה מנמדינה לפעול להגנת סליבי, כי היא מתכוונת לגדר את ההתנחלות בת עין. אומנם המדינה טענה כי זה צעד ביטחוני למען ההתנחלות, אך ההקשר של התשובה רימז כי זהו המענה שהיא מציעה גם לביטחונו של סליבי. מגמה זו עשויה להצביע על מידת המסוכנות של הקיצוניים בהתנחלויות.
על העתירה
מאז הגשת העתירה, התווספו מספר מקרים של הסגות גבול והתנכלויות כנגד העותרים אשר מצביעים על הצורך החיוני של העותרים בהגנה אקטיבית באדמתם.
כך, למשל, בימים 9.12.12 (במהלך סיור שנערך בשטח עם המשיבים), המתנחל יאיר בן דוד, אשר ככל הידוע לעותרים אחראי לפלישה בתוך אדמתם, הסיג גבול לאדמתם, ללא כל התערבות של המשיבים, למרות בקשות רבות של העותרים ובאי כוחם בזמן אמת.
צילום של יאיר בן דוד בעת שהוא מסיג גבול לתוך אדמת העותרים
כמו כן, ביום 15.4.13 הסיגו מתנחלי האזור שוב את אדמתם העותרים והתנכלו להם בעת שעיבדו את אדמתם. קבוצה של כ-7 נערים, ככל הנראה מתנחלי האזור, הסיגו גבול לתוך אדמת העותרים, התפשטו וטבלו בבור המים אשר משמש את העותרים. הנערים הטרידו את העותרים, קיללו אותם ואף הפריעו לעבודתם.
בעת האירוע הזעיקה הח"מ למשטרה. נציגי המשטרה הגיעו לזירת האירוע לאחר זמן רב והסתפקו במתן אזהרה למסיגי הגבול בשטח, שחלק מהם נשא נשק.
מצ"ב צילום של הנערים מסיגי גבול אשר טובלים בבור מים של העותרים ביום 15.4.13, וכן צילום של שילוט שהציבו מתנחלי האזור שמראה היכן נמצא בור המים לטבילה ותצ"א של הפרצה בגדר הצמודה לפלישה לקרקע הפלסטינית.
העתירה