הצלחה במאבק נגד החזרה בכפייה לאריתריאה ›

הצטרפו: למפגש של התעוררות ולימוד בנושא מבקשי מקלט בישראל

כל הכבוד למוקד סיוע לעובדים זרים על המאבק כנגד החזרה בכפייה לאריתריאה או לאוגנדה (המדינה קוראת לכך "החזרה מרצון"). רק לאחרונה גילינו שמבקש מקלט אריתראי ש"הוחזר מרצון" לאוגנדה מצא עצמו בכלא המצרי לקראת גירושו לאריתראה"לא אכפת לי לאן ללכת, אני רק רוצה להציל את חיי. אל תתנו להם לקחת אותי לאריתריאה בכוח" – כך ביקש מבקש המקלט מתוך הכלא המצרי, ממתנדבת מוקד סיוע לעובדים זרים אשר שוחחה אותו בטלפון, ביום שני האחרון (4.3).

כפי שדיווחנו בעבר, משרד הפנים משדל מבקשי מקלט להסכים לחזור מרצון לאריתראה או למדינה שלישית, מבלי שקיים הסכם כלשהו עם אותה המדינה (במקרה זה אוגנדה). זאת, תוך איומים בכליאה ממושכת של שלוש שנים לפחות מכוח החוק למניעת הסתננות, ובהעדר מערכת מקלט מתפקדת המאפשרת למבקשי מקלט להגיש בקשות מקלט ולהיות מוכרים כפליטים בישראל. מבקש המקלט חי בישראל חמש שנים. הוא קיווה למצוא מקלט באוגנדה אבל עם הגעתו סורבה כניסתו והוא גורש דרך מצרים, שם המתין לטיסת הקישור, לאריתראה.

בעקבות טיפולו של מוקד סיוע לעובדים זרים בפרשה הודיעה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה כי מבקש המקלט יוכל לשוב לישראל. כמו כן התברר כי זה זמן מה קיימת הנחיה של היועץ המשפטי לממשלה האוסרת על משרד הפנים לעודד יציאתם של אריתראים "מרצון" אל מחוץ לישראל. משרד המשפטים הנחה את משרד הפנים למלא בקפידה אחר הוראות היועץ ולהפסיק את הגירוש של אריתראים אל מחוץ לגבולות ישראל, בין לאריתראה ובין למדינה שלישית.

קראו עוד: