הודעה לעיתונות: ארגונים מתריעים למבקר: כ-80 מיליון מכספי הדיור הציבורי בי-ם עלולים להיות מופנים למטרות אחרות. ›

הודעה לעיתונות: ארגונים מתריעים למבקר: כ-80 מיליון מכספי הדיור הציבורי בי-ם עלולים להיות מופנים למטרות אחרות. בעקבות ההסכם לפירוק חברת "פרזות", טוענים הארגונים, צפוי חלק ניכר מהכסף שהצטבר בקופת החברה, ושייועד לדיור ציבורי, להיות מופנה למטרות שונות. הארגונים פנו הנידון למבקר המדינה במספר מכתבים.

ביום ד', 28.11, נשלחו מכתבים ממספר ארגונים חברתיים [סינגור קהילתי, המעברה, רבנים למען זכויות האדם, תראבוט, הלב והמשפט, שתי"ל, הפורום למען דיור ציבורי בישראל ועוד] למבקר המדינה, יוסף שפירא, בעניין פירוק חברת "פרזות". גל הפניות למבקר מתריע על זליגה  משמעותית מכספי הדיור הציבורי כתוצאה מההסכם לפירוק חברת הדיור הציבורי הירושלמית, "פרזות", שנחתם ביום ג'(27.11).

לקריאה נוספת: אורי ארליך, אתר המחאה הראשי "מה יעלה בגורל דיירי פרזות"

בקופת "פרזות" הצטברו כ-130 מיליון ש"ח, בין השאר ממבצעי מכר של דירות דיור ציבורי. כספים אלו אמורים היו להיות מופנים ומיועדים לשיפור הדיור הציבורי ו\או הגדלת מלאי הדירות של הדיור הציבורי בעיר י-ם. כעת הסכם לפירוק החברה מעלה כי רק 55 מיליון ש"ח מתוך הסכום הזה יופנו לדיור ציבורי וכי החלק הארי של הכסף, כ-75 מיליון ש"ח, ייזלגו למטרות אחרות. ראויות ככל שיהיו, אומרים ברבנים למען זכויות האדם, מטרות אלו אינן קשורות לתקציב הדיור הציבורי. מאבק למען מטרות חברתיות ראויות והגדלת התקציב למענן הוא נכון, אך לא בצורה של העברת תקציב שכבר יועד לאוכלוסייה מוחלשת במיוחד – דיירי הדיור הציבורי – למטרות אחרות.
הארגונים פנו למבקר –  מתוך המכתב של קבוצת המעברה למבקר המדינה:

"כמוך, גם אנחנו סבורים שהיעודים הנוספים שהועלו ביחס לסכום זה הם חשובים וראויים אך זה אינו תקין וקביל להסית את הכסף מהיעוד המקורי שהוא דיור ציבורי! ליעדים אחרים. אנו פונים אליך בבקשה שלא תשלים עם תשובת עיריית ירושלים הטוענת שאין בסמכותך להתערב בנושא ומקווים שתמשיך לעמוד בפרץ למען העברת הכסף לייעודו המקורי.  חברי המעברה מכירים מנסיון אישי את תוצאות ההזנחה וההרס של הדיור הציבורי בישראל, ובמיוחד את  חוסר הבטחון האנושי והטראומה הנגרמת לילדים שנאלצים לנדוד עם הוריהם ממקום למקום בימי החורף ולישון ברכבים , באוהלים וברחובות. לנוכח כל זאת אנו מתכוונים לפעול ככל יכולתנו במישור הציבורי בכדי להתריע, לפרסם ולהפנות זרקור על ההתנהלות והכוונות הלא כשרות של העירייה והאוצר לשימוש בכסף."

מתוך המכתב של סינגור קהילתי:

"אנו פונים אל כבודו, כעת, טרם יכנס לתוקפו הסכם חלוקת כספי הפירוק ומבקשים כי תעוכב חלוקת הכספים, עד כי תובטח ותוסדר ייעודם הציבורי לפתרון מצוקת הדיור הציבורי לזכאי הדיור הציבורי בירושלים – ולא לכל מטרה אחרת.מבקר המדינה כתב דוחות רבים בעניין הדיור הציבורי, אך נראה כי לדוח זה ישנה חשיבות ציבורית רבה בגלל כספי הדיור הציבורי שנלקחו מהדיירים ומחברות הדיור הציבורי לא למטרתה לה הם יועדו. חשיבות הדוח הנה גם בפרט לדיירי הדיור הציבורי בירושלים."

מהמכתב של שתי"ל:

"בחורף האחרון ראינו שהמצוקה כה גדולה בדיור הציבורי בי-ם, עד שעשרות משפחות כמעט ונאלצו להעביר את החורף הירושלמי הקר באוהלים. וברור שכ 130 מיליון שקלים  יכולים לתת פיתרון ארוך טווח למאות משפחות שחיות בעוני מרוד."

אודות רבנים למען זכויות האדם

רבנים למען זכויות האדם הוא הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המסורת היהודית בתחום זכויות האדם. הארגון נוסד בשנת תשמ"ט (1988) ומונה מעל מאה חברים – רבנים מוסמכים וסטודנטים לרבנות.