הודעה לעיתונות: עונת המסיק תפתח בקרוב בצל גל אירועי "תג מחיר" ›

המסיק מציג פנים אחרות מאלו של הכיבוש | cc: ויקיפדיה

העונה תהווה מבחן למחוייבותה של מערכת הביטחון במילוי באבטחת ביטחונם וזכויותיהם של החקלאים הפלסטינים. מסיק פלסטיני-ישראלי משותף יתקיים בעשרות כפרים פלסטינים הסמוכים להתנחלויות וכאלו שאדמותיהם מצויות מעבר לגדר ההפרדה  עם חשש מעימותים עם קיצוניים מקרב המתנחלים.

עונת המסיק הרשמית תפתח ב-5 באוקטובר בכל רחבי הגדה המערבית . מסיק פלסטיני-ישראלי משותף יתקיים בהובלת "קואליציית המסיק"- קואליציה רחבה של ארגונים שהתאגדו יחדיו לביצוע מסיק פלסטיני ישראלי משותף, והמחלקים ביניהם את אזורי המסיק וימי ביצועו. המסיק יתקיים בעשרות כפרים פלסטינים ברחבי הגדה. האירוע בפייסבוק.

 העונה מצפים ליבול טוב והיא תמשך כחודשיים. המסיק ייתבצע בשטחי C. ו-B. הרב יחיאל גריינימן מרבנים למען זכויות האדם: "אני קורא לכוחות הביטחון והמשטרה בגדה לעשות כל מאמץ לשמור על מטעי הזיתים הפלסטינים עוד לפני המסיק שכן נראה כי באופן מסורתי, כל שנה לפני המסיק מתקיים גל של גניבות וונדליזם כנגד מטעי הזיתים. קשה לדמיין את חשיבות עץ הזית, הן כלכלית והן רגשית, בחברה הפלסטינית הכפרית. הגנה על זכויות הגר, כמו גם על עצי פרי, היא צו דתי בתורת ישראל".

בעבר נתקל המסיק בהתנכלויות אלימות מצד קיצוניים יהודים בגדה וכן באדישות ובהתנכלויות בירוקרטיות מצד הצבא שלא פעם הגביל את זכותם של הפלסטינים למסוק את זיתיהם, לעיתים באמצעות "צו שטח צבאי סגור" כאמצעי להימנע מהצורך להתמודד עם אלימות של קיצוניים מקרב המתנחלים או במדיניות קמצנית במתן אישורי כניסה למרחב התפר והערמת קשיים במעברי הגדר.

הפעילות במסיק מאופיינת בהשתתפות רבה של פעילים ישראלים מכל שדרות החברה, ובפרט דתיים, וממתנדבים בינלאומיים המציגים פנים אחרות מאלו של הכיבוש.

לסיכום של עשור למסיק המשותף הרב אריק אשרמן.

עשור להשתתפות והסיוע של פעילות\ים יהודיות\ים במסיק הזיתים הפלסטיני – הצהרת סיכום תקופה מאת הרב אריק אשרמן: "חלפו עשר שנים להשתתפות של פעילי\ות של זכויות אדם מישראל במסיק הפלסטיני, והמגמה המסתמנת ביחס למסיק מעורבת אך בעייתית: לפני עשר שנים חווינו תופעות של ירי ותקיפות כנגד פלסטינים ומתנדבים/ות ישראלים על ידי קיצוניים מקרב המתנחלים. היו אז שטחים רחבים שהצבא סגר לפלסטינים, היו גניבות, פרקטיקה של הכרזה על שטח צבאי סגור באופן שרירותי כאשר מתנחלים תקפו (כדי "להגן" על הפלסטינים) וקושי להשיג היתרים עבור האזור שבין חומת ההפרדה והקו הירוק. כיום מצד אחד  נוצר כלל בעקבות בג"ץ שחייבים לאפשר לפלסטינים להגיע לכל אדמותיהם וחובה של הצבא להגן עליהם. מצד שני, יש אזורים שכבר אין בהם עצים כתוצאה מהנזק המצטבר שהצבא לא עצר, על אף המחוייבות על פי בג"ץ. ישנם אזורים שהצבא מגן בהם על החקלאים הפלסטינים, אבל מונע את הכניסה שלנו, הפעילות\ים. משנה לשנה יש יותר ניסיון של הצבא לשכנע כפרים פלסטינים לא לעבוד אתנו, ולהיכנס לאדמותיהם החקלאיות הפרטיות רק על פי לו"ז של הצבא, על אף שלפי בג"צ אין צורך בתאום בכניסה לחלקן. בשנה שעברה נתקלנו בעלייה חדה במקומות בהם הצבא סירב לאפשר את סיום המסיק".

חשבתן\ם שהסיפור הזה חשוב \ מזעזע \ מרגש? רוצים לעזור לנו לשפר את המצב עוד? אנא תרמו לנו וחזקו את הקולות היהודיים המקדשים את האדם באשר הוא אדם.