עוצרים (שוב) את פינוי משפחת אל-עג’ו – כי צדק חברתי זו לא רק סיסמא! ›

עבד רזאק ואיברהים אלעג’ו. התמונה מתוך אתר סולידריות שייח ג'ארח

(הפוסט התפרסם לראשונה באתר סולידריות שייח ג'ארח)

זה כבר למעלה משנה שמשפחת אל-עג’ו המורחבת, המונה 8 משפחות גרעיניות ולמעלה מ 50 נפשות, נאבקת נגד צווי פינוי של חברת הדיור הציבורי עמידר. בחודש אפריל 2011, , במהלך חודש יולי, ושוב בינואר האחרון הצלחנו למנוע את פינוים של בני משפחת אל-עג’ו מביתם ברחוב יחזקאל 17 ברמלה . המשפחה מתגוררת במתחם כבר למעלה מ 50 שנה, בשנת 48 במהלך המלחמה נמלטו עבד אל-ראזק אל-עג’ו ומשפחתו מביתם בלוד אך בדרכם לירדן נעצרו על ידי כוחות הצבא הישראלי. אל לוד לא יכלו לחזור ובשנת 1960 חכרו ברמלה בית ישן ומתפורר ושטח קטן מסביבו מחברת עמידר שניהלה את הנכסים שהופקעו על ידי המדינה. היום, בני המשפחה המורחבת דלים באמצעים והם בדיוק האנשים שעבורם הוקמו חברות הדיור הציבורי. אולם במקום לסייע למשפחה עמידר מתעקשת להשליכה לרחוב על מנת למכור את הקרקע ברווח ומבלי להציע כל פתרון חלופי.

ניסיון זה לפנות את המשפחה מצטרף לצווי פינוי רבים העומדים מעל ראשן של משפחות רבות. רשות הפיתוח וחברת עמידר המנהלת את נכסיה הכריזו מלחמה בערים המעורבות, בשאיפה  לחזק את מדיניות ההפרדה שמנהיגה מדינת ישראל. משפחות פלסטיניות רבות מפונות בניסיון לדחוק את רגליהם מחוץ לערים ולשכן במקומן אוכלוסיה יהודית עמידה. משפחות פלסטיניות מוצאות עצמן מגורשות בשנית. פרקטיקות ההריסה, הגירוש, והייהוד המופעלות היום על בני משפחת אל-עג’ו מופעלות על משפחות רבות ברמלה, לוד, יפו וערים מעורבות נוספות.

בתחילת יוני, הוציאה עמידר צו פינוי גמיש לשלושה חודשים לביתו של עבד רזאק אל-עג’ו , בן ה 84 המוגדר כיום במצב סיעודי. וצו פינוי נוסף עומד תלוי ל 16.7 לביתן של שתי משפחות נוספות אמין ונוואל אל-עג’ו וחמשת ילדיהם ומוחמד וסאג’דה אל-עג’ו ושמונת ילדיהם.

עבד רזאק ואיברהים אל-עג’ו ובני המשפחה נחושים להאיבק על זכותם להישאר בביתם וזכותם לקורת גג. אנו דורשים מעמידר לעצור את צו הפינוי ולפתוח בהדברות עם המשפחה למציאת פיתרון הולם.

צפו בסרטון "אל תשליכני"

מאבקה של משפחת אל-עגו הוא חלק ממאבק ארצי של משפחות הדיור הציבורי 
על זכותן לדיור בכבוד ונגד תאוות הבצע של עמידר. אירוע פייסבוק
הצטרפו אלינוכי צדק חברתי זו לא רק סיסמה.

מה ניתן לעשות:

  1. הצטרפו לקמפיין מכתבים בדרישה מעמידר, משרד השיכון והמשרד לאזרחים וותיקים בדרישה לעצר את הפינוי ולהגיע להדברות עם המשפחה. למטה מופיע מנוסח למכתב עם רשמית מיילים ופקסים. קחו מספר דקות ושלחו מיילים למשרדים הרלוונטים.
  2. הצטרפו למשמרות תמיכה במשפחה, להרשמה ופרטים נוספים:  0522211083  ניתן להרשם גם בטופס האלקטרוני
  3. הפיצו את המידע בפוסט זה ואת הלינקים המצורפים:

מכתב פניה לרשויות בעניינו של עבד רזאק אל-עג’ו אפשר לשלוח פקסים בחינם דרך האתר הבא: http://www.freefax.co.il/upload-fck.php

 

לכבוד:

אהרון אזולאי, מנכ”ל המשרד לאזרחים ותיקים
באמצעות פקס: 02-6547034

יעקב ברוש, מנכ”ל עמידר – החברה הלאומית לשיכון בישראל
באמצעות פקס: 03-6095485
באמצעות מייל: yakov.brosh@amidar.co.il

אריאל אטיאס, שר משרד השיכון
באמצעות פקס:02-6496713

באמצעות מייל: aatias@knesset.gov.ilsar@moch.gov.il

ח”כ ד”ר לאה נס, סגנית השר לאזרחים ותיקים

המשרד לאזרחים ותיקים, באמצעות פקס: 02-6547036

באמצעות מייל: lnes@KNESSET.GOV.IL

 

שלום רב,

הנדון: עבד רזאק אל-עג’ו, מס’ ת.ז. 02030995-1 רחוב יחזקאל 17 רמלה

זוהי פניית חירום בעניינו של מר עבד רזאק אל-עג’ו שפרטיו מופיעים מעלה.
עבד רזאק, בן 84 הוא אלמן, חולה לב המוכר כסיעודי מאז עבר ניתוח מעקפים לפני מס’ חודשים. עבד גר מאז שנת 1960 בדירת עמידר שברחוב יחזקאל 17 ברמלה. לפני שנים ספורות הוחתם מר אל-עג’ו, שאינו יודע קרוא וכתוב, על מסמך המבטל את זכויותיו כדייר מוגן בנכס ולאחרונה הוצא נגדו צו פינוי גמיש שתוקפו עד 1 בספטמבר 2012. בתקופה זו, בה הנופלת גם על צום הרמדאן, הוא נמצא באיום תמידי של פינוי מביתו. יצוין שהרשויות לא טרחו להכין עבור הדייר, שמצבו הרפואי והסיעודי מחייב השגחה מתמדת, כל פתרון חלופי. עד היום, כחודש לאחר שנכנס לתקפו צו הפינוי, לא ביקר במקום עובד סוציאלי ולא נבדקו ההשלכות הבריאותיות, הנפשיות והסוציאליות של הוצאת מר אל-עג’ו, שאין באפשרותו לממן כל פתרון דיור ההולם את צרכיו המיוחדים, מביתו. עבד רזאק נמצא כעת במסגרת מטפלת ותומכת של משפחתו, ופינוי כוחני לרחוב הוא אכזרי, חסר אחריות ומסוכן. העילה לצו הפינוי היא תוספות בניה לא מאושרות. העדר פתרונות דיור לאוכלוסיה הערבית ברמלה והעדר תכנון הביאו להפיכת רוב ערביי רמלה ולוד, כמו גם בני משפחת אל-עג’ו, לעבריינים בעל כרחם. במצב זה, תוצאת הזנחה בת עשורים, אכיפה דווקנית (גם אם קבילה משפטית) אינה אנושית ופוגעת בזכות הבסיסית לקורת גג ולתנאי מחייה הוגנים. יש למצוא, באמצעות הידברות ובשיתוף הקהילה פתרון שיתחשב בדרישות הפיתוח והתכנון תוך דבקות בערכי היסוד של מדינת הרווחה שבסיסם עומדת התפיסה ” אַל תַּשְׁלִיכֵנִי לְעֵת זִקְנָה כִּכְלוֹת כֹּחִי אַל תַּעַזְבֵנִי“. אני קורא:

  • להשהות את צו הפינוי עד להשלמת בדיקה מקצועית מקיפה של מצבו הבריאותי והסיעודי של המועמד לפינוי ושל צרכיו
  • לפתוח בהדברות עם המשפחה למציאת פתרון דיור הולם
  • לברר כיצד הוחתם מר אל-עג’ו על מסמך משפטי בעל חשיבות קריטית כשאינו יכול לקרוא את הכתוב בו וללא היוועצות בעורך דין

שמחתי לקרוא כי סגנית השר במשרד לאזרחים ותיקים חברת הכנסת ד”ר לאה נס סוברת כי “מוטלת עלינו חובה שהיא גם זכות גדולה לדאוג לרווחתם ולזכויותיהם” של הקשישים. אנו קוראים למשרד לאזרחים ותיקים לממש זכות וחובה זו בדאגה לרווחתו של עבד רזאק אל-עג’ו.

פניה זו נכתבת בידיעתו ובאישורו של עבד רזאק אל-עג’ו ובני משפחתו המוכנים לשתף את המידע ומוותרים על הגנת “צנעת הפרט” בכל הנוגע לתשובת הרשויות.

בברכה,
______

 

קיראו עוד: מ 48′ ועד ישראל 2011, סיפורה של משפחת אלעג’ו מרמה/ הדס בן-אליהו

אודות רבנים למען זכויות האדם

רבנים למען זכויות האדם הוא הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המסורת היהודית בתחום זכויות האדם. הארגון נוסד בשנת תשמ"ט (1988) ומונה מעל מאה חברים – רבנים מוסמכים וסטודנטים לרבנות.