ביום שישי 26.4.12, הפגינו פלסטינים מבית חנינה ומחלקים אחרים במזרח ירושלים, יחד עם פעילים ישראלים ובינלאומיים, מול הבית שבעבר היה שייך למשפחת נטשה. המשפחה פונתה מביתה בשבוע שעבר על ידי המשטרה בהוראת מנהיג הימין הקיצוני אריה קינג. הבית יושב על ידי כמה מהמתנחלים הקיצוניים של קינג שמבסס את טענתיו, בחלקן, על מסמכי בעלות מלפני שנת 1948. לטעמי, הפרטים החוקיים אינם רלוונטיים מפני שהבסיס להליך איננו חוקי: אלא אם כן פלסטינים שיש להם מסמכים מלפני 1948 המוכיחים בעלות על רכוש, נאמר בעין כרם שבירושלים המערבית, יוכלו לתבוע יהודים ישראלים ולפנות אותם מבתיהם, חוק המאפשר ליהודים ישראלים "לקחת חזרה" רכוש פלסטיני באמצע שכונות פלסטיניות ולהכנס עם רובים, ואבטחת משטרה, הוא בפרוש גזעני ולכן חוק בלתי לגיטימי. כמו שמרתין לותר קינג ציטט את סנט אוגוסטין במכתבו מכלא ברגמינהאם:
חוק בלתי צודק איננו חוק
ההפגנה שקראה להחזיר את משפחת נטשה לביתה ולישראל להפסיק את מדיניות הפינויים וההתנחלות בירושלים המזרחית, פוזרה בכוח ע"י המשטרה שעצרה את אחד המפגינים הישראלים במקום. לפי מקורות פלסטיניים המשטרה חזרה מאוחר יותר ועכבה כמה צעירים פלסטינים בטענה שבמשך ההפגנה "הפריעו לסדר הציבורי". הצעירים שוחררו מאז.
מתנחל יהודי: האדמה הזאת שייכת לנו.
פעיל יהודי: האדמה הזאת איננה שייכת לכם, היא שייכת לאלוהים.
ביום ראשון 28.4.12 קבוצה של כ-20 בדואים מ"הכפר הבלתי מוכר" אל עראקיב, יחד עם יהודים ישראלים תומכים וארגונים, כולל טראבות-התחברות, שומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם, הפורום לדו-קיום ועוד, הפגינו מחוץ למשרדי הקק"ל במרכז העיר ירושלים. מחאה זו הייתה באופן כללי נגד מדיניות ההריסה והנישול של משפחות בדואיות ואפילו של כפרים שלמים ברחבי הנגב, במיוחד, נגד הפעולות האחרונות של קק"ל באל-עראקיב, מקום בו, למרות הבטחות קק"ל לחכות עד אחרי שהנושא ייפתר בבית המשפט, הבולדוזרים של קק"ל החלו בזמן האחרון לעבוד על אדמה השייכת למשפחת אבו פריח באל-עראקיב.
אין דבר כזה "כפרים בלתי מוכרים" זהו שקר של השלטון.
למרות השוני במיקום ובסגנון ההפגנות, החוט המקשר בין שתיהן היה קריאה משותפת ערבית-יהודית נגד מדיניות הבניה והמקרקעין הגזענית של הרשויות, ונגד פעולות הנישול והפינוי המבוצעות ע"י ארגונים שונים. בין אם זהו ארגון מתנחלים גזעני במפורש כמו של אריה קינג או ארגונים כמו הקק"ל שמציגים "פנים נחמדות" יותר של נטיעת עצים, למרות שבם הורסים כפרים כדי לטעת עצים, מדובר במדיניות גזענית.
"הקק"ל נוטעת התנחלויות, לא עצים"
פורסם לראשונה באנגלית בבלוג של מוריאל רוטמן
בדיקה פשוטה באתר של הטאבו מוכיחה שהקרקע נרכשה בבית חנינא "רק" ב1974, אז הטענות לגבי טרום 1948, ריקות מתוכן והרכישה הזו זהה לחלוטין לרכישה של ערבי ירושלמי בשכונת פסגת זאב או שכונת רוממה.
שלום עדיאל,
האם תוכל להסביר מדוע הדבר דומה לרכישה של ערבי ירושלמי בפסגת זאב?
האם ערבי ירושלמי [למעט כמה יוצאי דופן ומהגרים פנימיים מערביי ישראל] הם במעמד שווה של אזרחים או שמא במעמד של תושבי קבע הסובלים גם מאפליה חמורה בתחום התשתיות , החינוך ועוד?
ועוד, ככל הידוע לנו הבסיס הראשוני לתביעה הוא כן רכישה מלפני 48', אבל נוודא זאת שוב.
לעדיאל, לאחר בירור נוסף.
ההעברה בטאבו הייתה רק אחת בשרשרת של העברות.
’הרכישה ב-1974 נעשתה מידי משה ואגדה מזרחי – מבעלות ישראלית מלפני '48
החלק אותו קיבלה האוניברסיטה העברית במתנה בזמן כלשהו בין 1967 לבין 1972, נתקבל מידי אליהו עונג בן אלי – בעלות ישראלית מלפני '48
גם בשיח' גראח הבעלות הישראלית לכאורה מלפני '48 עברה מספר ידיים, ולא זה מה שמשנה’