"התחלנו בצפייה בסרט "איזה מין שוויון", על מאבקן של נשים במפעל פורד לייצור מכוניות בשנות השישם המאוחרות באנגליה" – תמונה מתוך הסרט. cc: youtube
שיר שמעוני חוזרת עם חוויות ממפגש חורפי של הקורס "אזרחיות לשיוויון" – תוכנית אקדמית של "שומרי משפט: רבנים למען זכויות האדם" ומכללת ספיר. המפגש העלה בין השאר שאלות מורכבות על שיוויון מגדרי.
ביום חמישי (1.3.2012) שהיה גשום להפליא נפגשנו עשרים נשים בדואיות ויהודיות במתנ"ס של תל שבע, ליום עיון במסגרת הקורס "אזרחיות לשוויון". בחוץ הרוחות סערו ושרקו, אך בתוך המתנ"ס של תל שבע האווירה הייתה משפחתית וחמה. לאחר למעלה מחודש במהלכה הקבוצה לא נפגשה בגלל חופשת סמסטר, לא היה אפשר להתחיל יום כזה מבלי להתעדכן, להתחבק ולשאול: "מה חדש, ואיך בבית?" "על מה את עובדת עכשיו, ואולי נוכל לשתף פעולה יחד?".
התחלנו בצפייה בסרט "איזה מין שוויון", על מאבקן של נשים במפעל פורד לייצור מכוניות בשנות השישם המאוחרות באנגליה. הסרט התחקה אחר תביעת הפועלות לקבל שכר שווה לזה של הגברים. הסרט עורר שאלות חדשות וישנות: איך אמור להיראות שוויון? האם הפתרון הוא שינוי חוקתי? היכן צריך להתחיל לשנות כאשר באים בתביעה ליחס זהה עבור נשים וגברים?
הקדימון של הסרט "אין מין שוויון"
לנבוע מתוך שיח
המשכנו את היום בארוחת צהריים מפנקת ונדיבה של סחר, אחת הסטודנטיות הבדואיות בקבוצה, שהסבה את בית דודיה למקום האירוח עבור אזרחיות לשוויון. לאחר מכן פנינו לסדנה בהנחייתה של לאה שקדיאל, סדנה החותמת את הסמסטר הראשון של קורס מגדר ולאומיות. ייצוגים של נשים, אידיאלים, דילמות, דת ומדינה ניבטו אל הבנות מרחבי החדר ודרשו את התייחסותן. אלה, נשאו ונתנו ביניהן, והמשך הדיון ייעשה ביניהן ויהווה את מטלת סוף הסמסטר שתוגש ללאה.
ביום גשום וסגרירי התכנסנו להבריק מחדש נושאים בוערים ששוככים ודוהים בשגרת היום יום, במחיצתן של 20 סטודנטיות מיוחדות וחזקות שמתחברות זו לזו בסולידריות ובעוצמה נשית, ויחד מצליחות להגיע למשהו אחר, חדש. אנחנו מצפות להמשך תהליך והתפתחות בפרויקטים החברתיים של הסטודנטיות, ומאחלות שהעבודה המאומצת תמשיך לנבוע מתוך שיח קרוב ומפרה.