הפגנת עובדי מכון שכטר. צילום: אתר "כוח לעובדים"
עבדתן\ם במקום כלשהו שלא שילם לכן\ם? שהפר את זכויותיכן\ם? עובדות\ים קשה ומתקשות\ים להתקיים? אנו זקוקים לעדויותכן\ם על מנת לעורר מודעות לבעיות בשוק התעסוקה ולשמירת זכויות העובדים בישראל.
אנא שלחו לנו את עדויותיכן\ם [ל- dover@rhr.israel.net] ותוכלו לסייע במאבק!
ישנן שתי דרכים למסור עדויות:
- בכתב (בעילום שם או בפרטים מלאים) – העדויות יפורסמו באתרים שונים ובפרט באתר רבנים למען זכויות האדם ובאתר "קו לעובד".
- עדות מול קהל באירוע הקראת עדויות – האירוע יתקיים במאהל "המכללה החברתית-כלכלית" שבשדרות רוטשילד, ת"א, ביום חמישי, ה-1.09.11, מ-19:00 ועד 21:00.
מידע נוסף:
הקמפיין – בשם "ע' זה [לא] עבדות – למען שוק עבודה מקיים ומכבד" – הוא חלק מהמאבק הגדול לצדק חברתי המתנהל כיום. שותפים לקמפיין הארגונים כוח לעובדים, רבנים למען זכויות האדם, קו לעובד, המכללה החברתית-כלכלית ופעילים נוספים התומכים בו.
מטרת הקמפיין: להעלות את תשומת הלב לנושא התעסוקה וזכויות העובדים במסגרת המאבק לצדק חברתי וניסוח התביעות לצדק חברתי. זאת מתוך אמונה שמרבית הבעיות החברתיות כיום נובעות ממצב בו גם אנשים עובדים הם עניים וגם אנשים עובדים סובלים מתת-תיגמול שהופך אותם לנזקקים בשורה ארוכה של היבטים. תת-התיגמול נובע מחקיקה לקויה ואכיפה אפסית של דיני התעסוקה ובפרט הזכות להתאגדות, ושל "שכר מינימום" נמוך מהראוי ביחס ליוקר המחייה.
כיצד לכתוב ולשלוח עדויות: אנא שלחו עדויות לכתובת – dover@rhr.israel.net תוך שאתם מציינים את שמכם (או בקשה מפורשת להשתמש בשם בדוי) וכן האם אתם מוכנים להופיע בפני קהל באירוע (ראו פרטים מעלה). בנוסף נא לאשר בגוף המייל כי אתן\ם מסכימים שעדותכם תפורסם (בכפוף לזכות לשמור על עילום שם) באתרים שונים ו\או בכל מדיה אחרת, לרבות מסחרית.
בעדות עצמה – אנא הימנעו בתכלית מלציין את שם המעסיק או המנהל שפגע בכם\ן (אסור לציין או לרמוז על זהות החברה ו\או המנהל\ת שפגעו בכן\ם בשל חשש מתביעות דיבה. יש לזכור שהמטרה איננה גינוי נקודתי של חברה ספציפית, אלא הדגמה של בעיה רווחת).
כמו כן יש לציין: את גילכן\ם (לא חייבים גיל מדוייק, אפשר עשור), את תחום העיסוק, האם הועסקתם בחברת קבלן או בהעסקה ישירה, אזור בארץ ומשך ההעסקה. כמובן, יש לציין כמה שיותר פרטים על מקרה ההתעללות\ניצול\הפרת זכויות, ולהסביר אותו שלב אחרי שלב.
על העדויות לא לעלות על 600 מילה | אנא צרפו פרטי התקשרות נוחים.
"ע' זה [לא] עבדות – למען שוק עבודה מכבד ומקיים"
שומרי משפט הוא הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המורשת היהודית בנושא זכויות אדם. עבודתנו אפשרית תודות לתרומותיהם הנדיבות של אישים וארגונים ברחבי העולם. הצטרפו למאבקנו ועזרו להבטיח את המשכה של עבודתנו לקידום צדק וחירות, למאבקנו באפליה והגנה על זכויותיו של כל אדם באשר הוא. ניתן לתרום באמצעות כרטיסי אשראי.
פינגבאק: הצד האפל של שוק העבודה | העוקץ
פינגבאק: משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אני מברך את נסיון למגר את תופעת הפוגענות בעבודה. אני מכיר חבר שעמד 4 שנים בשמירה ללא שום תנאים. ויום אחד זרקו אותו. האם תוכלו לעזור לו?.
במידה וכן אנא צרו איתי קשר במיל הנ"ל ואתן לכים את הפרטיים.
בדוגרינט פרסמנו מספר מאמרים על תעסוקת נשים ערביות , דברנו על תעסוקה פוגענית , כמה פוגעני זה 13 ש"ח לשעה?
http://dugrinet.co.il/12062/story/2011/july/25
בדוגרינט פרסמנו מספר מאמרים על תעסוקת נשים ערביות , דברנו על תעסוקה פוגענית , כמה פוגעני זה 13 ש"ח לשעה?
כמה פוגעני זה שכר שונה לערביה וליהודייה באותו מפעל
תודה. אם תרצי נוכל גם לפרסם באתרינו.
האם יש בקמפיין מקום לכל ההבדלים שקיימים בין העסקת נשים וגברים? זהו נושא חשוב שלא מטופל כלל. נשים מרווחות באותו תפקיד ובאותו מקום עבודה בעשרות אחוזים פחות!
אין ספק שאחת הבעיות הקיימות בשוק העבודה היא האפליה המיגדרית (ויש עוד אפליות), אנחנו נשמח לקבל כל עדות על פגיעה בעבודה, כולל פגיעה מגדרית.
עדית
אכן אני מסכים איתך ויש לפעול במטרה לצמצם פערים מגדרים אלו במסגרת התעסוקה.. כל הכבוד וישר כך!
אדם עובד בבניין שלי לשיפוץ וראיתי את הפחד בעיניו, הפסקתי אבל אני יודע שהוא צריך לעבוד בתנאים דומים וזה לא צריך להיות
בהחלט יש לשמור על הצדק ולא לתת לחבורת פושעים את הזכות היתרה ללמד אותנו את חוקי הגיזרה .
כמו כן אי אפשר ללמוד מזה שאנחנו האדם העובד היחדי שיש לו זכויות . בהצלחה בתהליך