המסורת היהודית משרישה לנו תפיסה של חובת הקהילה לדאוג לחלשיה, ולספק שירותים בסיסים לחבריה. כבר במקרא זועמים הנביאים כנגד אי הצדק הכלכלי המוטח בעניים ובחסרי ישע. מדינת ישראל אימצה מחד את האמנה הבינלאומית בדבר זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות המפרטת זכויות במספר תחומים: עבודה, ביטחון סוציאלי, בריאות, חינוך ותרבות, ומצד שני הפערים הכלכליים, הרעב העוני והאבטלה במדינה הולכים ומעמיקים.
אנו שואבים מתוך המסורת היהודית את הערכים של סיוע לחלש,ערבות הדדית ואחריות הדדית בין הקולקטיב ובין היחיד המנחים את פעולתנו, ועל פי האמנות הבינלאומיות אנחנו מגדירים מהם התחומים בהם אנו עוסקים בתחום הנרחב של צדק חברתי.
בשנים האחרונות בחרנו להתמקד בזכות לתעסוקה. הובלנו את המאבק נגד תוכנית ויסוקנסין, בו הצלחנו לבטל את העברת אחריות המדינה לאזרחיה החלשים ביותר לידיים פרטיות, בניסוי שהראה עד כמה התוכנית נכשלה. כיום אנו עוסקים במובטלים ובעובדים במשרות חלקיות או מלאות בשכר נמוך. אנו שואפים ליישומה של מעלת הצדקה הגבוהה ביותר של הרמב"ם, סיוע למובטל במציאת עבודה, ונתינת "מתנה או הלוואה" בזמן האבטלה על מנת להבטיח את הקיום הבסיסי. בנוסף אנו פעילים בשדולה בכנסת על מנת להבטיח חלוקה צודקת יותר של המשאבים של מדינת ישראל,תוך הדגשת האחריות החברתית לאור המסורת היהודית. הניסיון המצטבר שלנו מלמד אותנו כי לארגונים חברתיים יש וצריכה להיות תרומה משמעותית בקבלת ההחלטות על חלוקת המשאבים של מדינת ישראל, במיוחד לאור העובדה שבשנים האחרונות בוחרים פעם אחר פעם לפגוע בשכבות המוחלשות ולהעניק תמריצים לשכבות המבוססות.
אנחנו מסייעים למאבקם של קבוצות שונות בחברה הישראלית על מנת לקבל את הזכויות הכלכליות חברתיות ותרבותיות המגיעות להם. תמכנו במאבקם של קבוצות מובטלים, משפחות חד-הוריות, קשישים, נכים, חולים ואחרים שצורכיהם הדחופים נופלים דרך חורי רשת הביטחון החברתית. אנו משתמשים בקולנו הייחודי כארגון רבני כדי לאחד את הקבוצות השונות בחברה הישראלית סביב חזון של צדק וערכים יהודיים במאבק המשותף למען צדק חברתי וכלכלי.
הדברים התפרסמו לראשונה ולאחר מכן ב"עבודה שחורה", "ניוז 1" ואתר "תורה"